Bitirin şu hasreti

Güncelleme Tarihi:

Bitirin şu hasreti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 15:12

Süper Ligde son sırada yer alan Gençlerbirliği İzmir’de Göztepe, bir basamak üzerinde bulunan Osmanlıspor ise evinde Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Ankaragücü ise deplasmanda, TFF 1. Ligin lideri Çaykur Rizespor ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

Başkent’in, Süper Lig ve TFF Birinci Ligindeki 3 temsilcisi, zorlu pazar mesaisinde, 3 puan hedefi ile sahaya çıkacak. Sezonun 4 haftası geride kalırken henüz kazanamayan 3 takım, 5. hafta maçlarında bu zinciri kırıp, hasrete son vermeyi amaçlıyor.
Son 3 maçını kaybeden ve ligde son sırada bulunan Gençlerbirliği, İzmir deplasmanında, lige flaş bir giriş yapan Göztepe’nin konuğu olacak. Bornova Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi, Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.
Puan cetvelinde, Gençlerbirliği’nin bir basamak üzerinde yer alan Osmanlıspor ise üst üste ikinci kez kendi sahasında oynamanın avantajını kullanmaya çalışacak. Osmanlıspor-Demir Grup Sivasspor mücadelesi, Yenikent Osmanlı Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak. Müsabakayı, Hüseyin Göçek yönetecek.
TFF Birinci Ligde geride kalan 4 haftada büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Ankaragücü ise deplasmanda ligin lideri Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Alper Ulusoy’un yöneteceği mücadele, saat 17.00’de başlayacak.
Gençlerbirliği’nde, 3. hafta sonunda teknik direktör değişikliği yaşandı ve Ümit Özat’ın yerine Mesut Bakkal, göreve getirildi. Osmanlıspor ve Ankaragücü açasından bugün sahadan çıkacak sonuçlar, bir anlamda teknik adamlanın da akıbetini belirleyecek nitelike.

Haberin Devamı

SINIF ATLAYACAK TAKIMIZ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, samimi, dediğini yapmaya niyetli bir takımı olduğunu belirtip, “Bu bizi sınıf atlatacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor maçında kamuoyunun iyi mücadele ettiklerini düşünebileceğini ancak kendisi için bunun yeterli olmadığını dile getiren Bakkal, şöyle konuştu:
“İstatistiklerde en az top çalan takım biz görünüyoruz. Bu durumu aşmamız gerekiyor. Bunlar çok önemli detaylar ve çözmeliyiz. Durumun oyuncu kalitesiyle alakası yok. Bunların içerideki enerjiyle, inanmayla ilgisi var. Antrenmanlarda bunu sağlamaya çalışıyoruz. Sezonun ilk 4 maçında “alan kapatmada” iyiyiz, ancak bu duruma karşın goller yiyoruz. Yakın temas önemli. Yerleşimde çok iyiyiz ama gol yiyoruz. Bu ne demektir; temas etmiyoruz, uzak oynuyoruz yani top rakipteyken daha iyi oynamamız gerektiğini söylüyorum. Oyuncu grubu inanılmaz derecede katkı sağlıyor. Dayanıklılığımız bu bağlamda biraz daha gelişecek. Bunları yaparken maçlarda da sonuç almamız önemli. Motivasyon yüksek olursa çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.

Haberin Devamı

DAHA DİRENÇLİ OLMALIYIZ

“Göztepe yeni kurulan, iyi bir takım. Önemli oyuncuları kadrosuna kattı. Göztepe, yaptıkları işlerle kulübün neyi hedeflediğini ve nerede olması gerektiğini çok iyi anlattı. Süper Lig’de kolay maç yok. Bize gelecek takım da kolay lokma olmadığımızı biliyor. Daha dirençli, daha mücadeleci oynayan bir takım kimliğine Göztepe maçında bürünmemiz gerekiyor. Çünkü geldiğiniz noktada galibiyetimiz yok. Bir an önce galibiyet alıp önümüze emin adımlarla bakmamız gerekiyor. Her şey güzel gidiyor, mutluyuz. Özellikle oyuncularla kurduğumuz iletişim, istediklerimizi idmanda alma konularında inanılmaz iyi durumdayız.”

BEŞTEPE’DE RANTİE KRİZİ

Haberin Devamı

Göztepe ile bugün karşılaşacak olan Gençlerbirliği’nde, Tokelo Rantie krizi patlak verdi. Fenerbahçe ile oynanan maçta, rakibine yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Rantie, Disiplin Kurulu tarafından 3 maç ile cezalandırılmıştı. Bu maçın ardından Güney Afrika Milli Takımı’na seçilen golcü oyuncu, Yeşil Burun Adaları ile oynanacak maç nedeniyle ülkesine gitti. Rantie, bu karşılaşmanın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen henüz Ankara’ya dönmedi.
Geçen hafta Teknik Direktör Mesut Bakkal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Güney Afrikalı oyuncunun, kırmızı kart nedeniyle bu hafta sonu sahada yer alamayacağını hatırlatıp, 1 haftalık izin daha istediği öğrenildi. Mesut Bakkal’ın oyuncunun bu teklifine sıcak bakmadığı belirtilirken, hocasını dinlemeyen Rantie’nin, bu sürenin de dolmasına rağmen Ankara’ya gelmediği açıklandı. Gençlerbirliği kurmayları, kulübe noter getirerek Rantie’nin antrenmanlara katılmadığını tescillendirdi.
Yönetimin, bu konuyu acilen gündeme alıp oyuncuya ağır bir ceza vereceği ifade edildi. Tahkim kurulu geçen günlerde yaptığı toplantıda, Rantie’nin cezasını 3’ten 2’ye düşürdü.

Haberin Devamı

GENÇLER GERİDEN GELİYOR

Süper Lig’de 14 yıl sonra birbirlerine rakip olacak Göztepe ile Gençlerbirliği, 31. kez karşılaşacak. Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinde 30 kez karşılaştığı rakibi karşısında 7 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda 31 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü.
Süper Lig’de en son 2002-2003 sezonunda karşılaşan iki ekibin Ankara’daki müsabakasını Gençlerbirliği 3-1 kazandı, İzmir’deki karşılaşma golsüz tamamlandı.
Sarı-kırmızılı ekip, İzmir’deki 15 karşılaşmada ise sahadan 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrıldı. İç sahada rakibine karşı 16 golü bulunan Göztepe, 13 gol yedi.

KARADENİZ GEÇİT VERMİYOR

Haberin Devamı

Ankaragücü, TFF Birinci Ligde 4’te 4 yaparak lider durumda bulunan Çaykur Rizespor karşısında önemli bir sınav verecek. Liglerde 27 ve Türkiye Kupası’nda 6 kez olmak üzere toplamda 33 kere karşı karşıya gelen iki ekibin geçmişteki mücadelelerinde, çarpıcı istatistikler mevcut.
İki takım arasındaki ilk randevu, 1976-1977 sezonuna dayanıyor. O dönem Türkiye 2. Futbol Ligi’nde aynı grupta yer alan iki ekibin mücadelesinde, Ankara’daki ilk maç 1-1 sonuçlanırken, Rize’de ikinci maçı ev sahibi takım 1-0 kazandı.
İki ekibin son karşılaşmaları, 2012-13 sezonunda gerçekleşti. O sezon yine TFF 1. Lig’de yer alan iki köklü takımın randevusunda, Ankara’daki maç Başkent ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci yarıda Karadeniz ekibinin evinde oynanan müsabakayı Çaykur Rizespor 3-0 kazandı.

REKABETTE A.GÜCÜ ÜSTÜN

Çaykur Rizespor ve Ankaragücü arasında geçmiş yıllarda oynanan 32 karşılaşmada, Ankaragücü’nün galibiyet sayılarında üstünlüğü bulunuyor. Bu müsabakalarda, Ankaragücü 13, Çaykur Rizespor 10 galibiyet alınırken 10 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. İki ekip arasında oynanan maçlarda ise toplamda 76 gol kaydedildi. Bu gollerin 40’ını Ankaragücü, 36’sını Çaykur Rizespor hanesine yazdırdı.
Karadeniz’de oynanan maçlara bakıldığında, Çaykur Rizespor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Rize’de yapılan 17 maçtan, ev sahibi takım 10, Ankaragücü 2 galibiyet çıkarırken, kalan 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bu randevularda toplamda 37 kez ağlar sarsılırken, bu gollerden 25’ini Rize, 12’sini Başkent ekibi kaydetti.
Sarı-Lacivertli ekip, Karadeniz’deki en son galibiyetini, iki ekibin Süper Lig’de mücadele ettiği dönemi içeren 2004-05 sezonunda aldı. Ankaragücü, deplasmanda rakibini o sezon Cenk İşler ve Onur Acar’ın attığı gollerle ile 2-1 yendi. 12 yıldır rakibini deplasmanda yenemeyen Başkent ekibi, bu hafta sonu Rize’den 3 puanla ayrılarak hem bu kötü unvanı sonlandırmak hem de bu sezon ki ilk galibiyetini almak istiyor.
Teknik Direktör İsmail Kartal’ın bu müsabakada, özellikle defans hattında revizyona gidip, farklı oyunculara görev vermesi bekleniyor.

OSMANLI BİR ADIM ÖNDE

Osmanlıspor, Süper Lig’in 5. haftasında bugün sahasında Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Mor-sarılar, Ligde geride kalan 4 haftada bir puan alabildi. Geçen sezonun son 6 haftasında da üç puanla tanışamayan Osmanlıspor’un, ligde 10 maçlık galibiyet özlemi bulunuyor. Başkent ekibi, sahasındaki son galibiyetini geçen sezonun 13. haftasında 2-1’lik skorla Kardemir Karabükspor karşısında almıştı.
Osmanlıspor ile Demir Grup Sivasspor arasındaki ikili rekabette, Başkent temsilcisi bir adım önde bulunuyor. Geride kalan 18 maçta; Osmanlıspor 6, Sivasspor 5 kez kazandı. 7 müsabaka da berabere bitti. Osmanlıspor’da, Demir Grup Sivasspor maçı öncesi cezalı ve sakat futbolcu bulunmuyor. Teknik Direktör Bülent Uygun, hafta boyunca, özellikle forvet oyuncularına özel çalışma yaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!