Bisiklet süremeyene profesyonel destek

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet süremeyene profesyonel destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 02:05

Spor eğitmeni Enes Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun olduktan sonra pek çok kişinin bisiklet sürmeyi bilmediğini ve planlı bir eğitime ihtiyaç duyduğunu fark etti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Bisiklet Akademisi’ni kuran Erdoğan, meslektaşlarıyla başkentin ormanlarında verdiği eğitimlerle çocuklara hem bisiklet sürmeyi öğretiyor hem de doğayı keşfetmelerini sağlıyor. Akademide, çocukların yanı sıra bisiklet kullanmayı öğrenemeyen veya sürüş tekniklerini ilerletmek isteyen yetişkinler de eğitim görüyor. Üniversitede eğitim görürken bir hocasıyla bisiklet sürmeyi bilmeyenlerin nasıl öğrenmeleri gerektiğine kafa yorduklarını ve bunun için müfredat belirlediklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

DAHA DA HIZLANDIRIYORUZ

“Bisiklet kullanmayı daha güvenli hale getiriyoruz, daha hızlandırıyoruz. Sokakta bir yılda öğreniyorsanız biz burada onu bir-iki aya düşürüyoruz. Çocuklar veya yetişkinler, üzerine koyarak gittiğimiz için dünyanın her yerinde sürebilir hale geliyor. Bu da bir süre sonra tatilinizi de bisikletli yapmaya döndürebiliyor ve hızlı hareket edebilir oluyorsunuz. En önemli kısmı da çevreci bir ulaşım aracı kullanmaya başlıyorsunuz. Yine dışarıda öğrenebilirsiniz ama bir yere kadar öğrenebiliyorsunuz. Yeterli gelişimi tek başınıza sağlamanız çok mümkün olmuyor.”

ÜÇ YILDA 2 BİN KİŞİ

Üç yılda 2 bin kişiye bisiklet sürmeyi öğrettiklerini kaydeden Erdoğan, akademide çocuk kulübü, yetişkin kulübü oluşturduklarını, bisikletlerle özel aktiviteler, şehir dışı kampları gibi etkinlikler düzenlediklerini de belirtti. Çocuk kulübüne çocukların eğitime 1-2 yıl devam ederek detaylı bisiklet sürmeyi öğrendiklerini ifade eden Erdoğan, “Akademide, çok dik yamaçlardan aşağı inmeyi, çıkmayı, bisiklet çok iyi kontrol etmeyi, çok hızlı dönüşleri, atlamaları, zıplamaları öğrendikleri çocuk kulübü var. Bu kulüpte çok daha uzun süreli bir eğitim süreci var” bilgisini verdi. 

Bisiklet süremeyene profesyonel destek


BANA BURADA DÜŞMEMEYİ ÖĞRETTİLER

Haberin Devamı

İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Emre Kasap, “Bisiklet sürmeyi eskiden öğrenmiştim ama koronavirüs olduğu için dışarı çıkamadım ve unuttum. Birkaç aya kadar öğrenmeyi düşünüyorum. Ormanda sürmek daha güvenli çünkü arabalar giremiyor” derken 13 yaşındaki Batu Semih Bozkurt ise bisiklet sürmeyi dayısından öğrendiğini belirterek, “Daha önce düşüyordum, kontrol edemiyordum bisikleti. Burada bana düşmemeyi öğrettiler” dedi.

AİLECE BİSİKLET EĞİTİMİ

Haberin Devamı

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Batıkent Bisiklet Kampüsü’nde Sincan Yenikent İlköğretim Okulu’ndan gelen 25 öğrenci ve ailelerine de hem teorik hem uygulamalı ‘Bisiklet Sürüş Eğitimi’ verildi. Eğitime, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ile Hollanda Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Hellene Rekkers da katıldı. Rekkers, “Bisikletle seyahat ettiğiniz zaman arabada olduğu gibi park sorunu yaşamıyorsunuz. İsteğiniz zaman istediğiniz yere gidebiliyor ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Hem sağlıklı bir yöntem hem de açık havada olmak tercih edilir bir ulaşım aracı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!