Birlikte olmayı öğreniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Birlikte olmayı öğreniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 14:51

Seksenler ve Söz gibi dizilerde oynadığı karakterlerle büyük bir hayran kitlesi edinen usta oyuncu Serhat Kılıç’ın kurduğu ‘Okul’, yılsonu temsiliyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Tiyatro grubu, İngiltere’de kadınların diploma hakkını anlatan ‘Mavi Çoraplar’ oyununu sahneye koydu.

Haberin Devamı

Serhat Kılıç tarafından kurulan ‘Okul Serhat Kılıç’, yılsonu temsillerinde eğitim alan öğrencilere sahneye çıkma fırsatı sundu. Tiyatro topluluğu, ‘Mavi Çoraplar’ isimli oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Serhat Kılıç da, oyunda öğrencilerle birlikte sahne aldı. Amaçlarının bir oyun yapmak olmadığını belirten Kılıç, 15 yaşından 45 yaşına kadar insanları bir araya getirmek istediklerini vurguladı. Kılıç, “İçlerinde zengin olan da var, maaşı belli olan da. Aile yapıları farklı, burada abi kardeşi oynuyorlar. Birlikte olmayı öğreniyoruz. Vicdandan, vefadan, arkadaşlıktan, dostluktan konuşuyoruz” dedi.

BİZ ONLARDAN DAHA İLERİYİZ

Sahnelenen oyunun İngiltere Cambridge’de, kadınların diploma hakkını anlattığını kaydeden Kılıç, oyunla ilgili olarak şunları söyledi:
“Hikaye 1896 yılında geçiyor. Kızlar ve erkekler aynı kolejde okuyor ama kızlar mezun olamıyor. Mavi Çoraplar giyiyor, mahkum gibi damgalanmış. Bu olay İngiltere Cambridge’de oluyor. Medeniyetin beşiği, eğitimin en güzel olduğu yer diyoruz ya. 1896 yılında kızlar büyük bir mücadele veriyor. Bu olaylardan yaklaşık 50 yıl sonra 1948’de İngiltere’de kadınlara diploma hakkı veriliyor. Biz de bundan 10-15 yıl daha önce bu haklar var. Aslında biz Atatürk sayesinde onlardan daha ileriyiz ama pek ilgilenmiyoruz bu ara.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!