Birleşmiş Milletler’den Kadın Türküleri

Güncelleme Tarihi:

Birleşmiş Milletler’den  Kadın Türküleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2012 00:00

Sunuculuğunu Birleşmiş Milletler’in “Yüzü ve sesi” olan manken ve oyuncu Azra Akın ile oyuncu Songül Öden’in yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun icra ettiği “Kadın Türküleri” konseri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

MANKEN ve oyuncu Azra Akın ile oyuncu Songül Öden, Birleşmiş Milletler’in “Yüzü ve Sesi” oldular. İyi niyet elçisi gibi çalışacak olan Akın ve Öden, ilk görevlerini de Ankara’da yerine getirdi. “Kadın Türküleri” konserinin sunuculuğunu üstlenen ikili, konser öncesi Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Zihadul Huque’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Huque, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Azra Akın ve Songül Öden ile çalışacaklarını açıkladı. Huque, basın toplantısı sırasında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun uluslar arası örgüt olduğunu hatırlatarak, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun her kadın ve çocuğun hayattan eşit haklar elde etmesine çalıştığını belirtti. Huque, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun her doğumun istenen doğum, her hamileliğin istenilen hamilelik olması üzerine ülkelere destek verdiğini kaydetti. Huque, Türkiye’de ve dünyada kadının konumunun güçlendirilmesi adına Azra Akın’ın çok önemli bir şahsiyet olduğunun altını çizerek, Azra Akın’ın tekliflerini kabul ettiğini belirtti. Huque, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadınların daha adil dünyada yaşaması adına Azra gibi yetenekli birinin desteğini almak bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Eserlere tam not

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, dinleyenlere 5 bin eser arasından seçilen 13 eseri seslendirdi. Cemi’i Can Deliorman’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği koro Muammer Sun, Ertuğrul Bayraktar, Walter Strauss, Nedim Yıldız gibi isimlerin bestelerini seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!