Bir yılda 116 bağımlı hayata yeniden başladı

Güncelleme Tarihi:

Bir yılda 116 bağımlı hayata yeniden başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:19

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Alkolizm ile Mücadele Federasyonu (UBAM) Genel Başkanı Dila Tezemir, bir yıl içerisinde 116 bağımlının hayata yeniden başlamasına vesile olduklarını, kullandıkları psiko-sosyal rehabilitasyon (Narconon) programı kapsamında hiç ilaç kullanmadıklarını, kamu yararına ücretsiz hizmet ettiklerini söyledi. UBAM Genel Başkanı Tezemir, Başkent’te sürdürdükleri rehabilite çalışmalarında bir yılı doldurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“3 bin 476 aileye bağımlılık danışmanlığı hizmeti verdik, yaptığımız hizmetleri kamu yararına gerçekleştiriyoruz ve bu hizmet karşılığında ücret talep etmiyoruz. Ankara Yaşamkent'te kiralanan BAMER olarak adlandırılan 12 yataklı Bağımlı Beslenme ve Barınma Merkezi'nde son bir yıl içerisinde 116 bağımlının hayata yeniden başlamasına vesile olduk. Kullandığımız psiko-sosyal rehabilitasyon programı kapsamında hiç ilaç kullanmıyoruz. Uyuşturucu bağımlılığından tamamen kurtarılan arkadaşları, süreç sonrasında da yalnız bırakmıyoruz. Onlara çalışabileceği bir iş buluyoruz ve ailelerini de yıkılmaktan kurtarıyoruz.”
Narconon programı ile uyuşturucu bağımlılığından kurtulan Erkan Ö., etrafında bulunan herkesin uyuşturucu kullandığını ve para bulamadıkları zaman hırsızlık yaptıklarını belirterek, “Benim durumumda olanlar mutlaka UBAM’a başvursunlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!