Bir tuğlada onlar koydu

Güncelleme Tarihi:

Bir tuğlada onlar koydu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 00:00

İlgi Otistik Çocukları Koruma Derneği tarafından, Swiss Otel’de yardım çayı düzenlendi. Etkinlikte otizm konusunda aileler bilgilendirilirken, yapılması planlanan okul tanıtıldı.

OTİNİZM Platformu üyesi olan İlgi Derneği, otizmli bireylerin eğitimine geniş olarak cevap verecek eğitim binası için bir yardım çayı düzenledi. Okul binasının proje bütçesine destek sağlamak amacıyla yürütülen “Okul İnşaatımıza Bir Tuğla da Siz Koyun” kampanyası çerçevesinde yapılan yardım çayına, çok sayıda dernek üyesi ve yardımsever katıldı.

Saime Toptan’ın konuşması

Etkinlikte, kendisi de otistik çocuk sahibi olan Nur Karpuzcu ve Eski Meclis Başkanlarından Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan konuşma yaptılar. Karpuzcu, otizmin toplumda görülüş sıklığı giderek artan ve yalnız otizmi olan bireyi değil, ailesinin tüm üyelerini ve yakınlarının yaşantılarını da etkileyen yaygın bir bozukluk olduğunu söyledi.

Dans ettiler

Yardım çayında, Şef Elnara Kerimova yönetimindeki Orfeon Koro, muhteşem bir konser verdi. Etkinlikte ayrıca yazar Çiğdem Ayözger Ergüvenç’in otizmle olan mücadelesini paylaştığı “Otizm Şart mıydı!”, “Nerede Kalmıştık” ve diğer kitapları “Hangisi Hangisi”, “Bal Bal Tadın Gerek” ve “Ya da” kitaplarını, davetliler için imzaladı. Kitaplardan elde edilen gelirin tümü İlgi Otistik Koruma Derneği’ne bağışlanıyor. Piyango çekilişinin yapıldığı etkinliktee otizmli çocuklar ve anneleri dans etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!