Bir tek ramazan pidesine zam yok

Güncelleme Tarihi:

Bir tek ramazan pidesine zam yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 00:00

Türkiye Fırıncılar Federasyonu başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere pide ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Federasyon Başkanı Balcı Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3-3,5 lira arasında satılacağının müjdesini verdi.

TÜRKİYE Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3-3,5 lira arasında satılacağını bildirdi.

Balcı, Federasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere pide ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ramazan boyunca tüm illerde pidenin geçen yıl olduğu gibi kilogramı 3-3,5 lira arasında satılacağını belirten Balcı, buna göre 300 gramlık pidenin 1 liradan satışa sunulacağını söyledi. Balcı, Türkiye genelinde pidenin önceki yılla aynı fiyattan satılmasının bir ilk olacağını ifade etti.

Gençen yılla aynı

Bazı illerde 450 gramlık pidenin 1,5 liradan satılacağını kaydeden Balcı, iller arası gramaj farkından dolayı fiyat farklılıkları olsa dahi 1 kilogramlık pidenin fiyatının 3-3,5 lira arasında değişeceğini ve geçen yılla aynı fiyatta olacağını belirtti.

Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin olarak da maliyetlerde bir değişim olmadığı takdirde önümüzdeki 3 ay boyunca fiyatlarda bir artışa gidilmeyeceğini kaydetti.

Nisan ayında yaptıkları toplantıda "maliyetler değişmediği sürece dört ay ekmeğe zam yok" dediklerini, ancak bunun "ekmek zammı dört ay sonra gelecek" şeklinde yansıtıldığını anlatan Balcı, "Bugünkü rakamlara göre üç ay zam yok diyoruz" dedi.

Fırıncı zammı göğüslendi

Bir süredir ekmeğe zam yapılmadığını, bu süre içinde ham madde fiyatlarında artış olduğunu dile getiren Balcı, bu artışları fırıncı esnafının göğüslediğini ve ekmeğe zam yapılmadığını söyledi.

Fırıncı esnafının sorunlarına da değinen Balcı, küçük esnafın gıda mühendisiyle çalışmak zorunda olduğunu, bir gıda mühendisinin beş işletmeye baktığını, ay sonunda küçük esnafın "hiç işletmeye gelmeyen gıda mühendisine para ödemek zorunda kaldığını" savundu. Bunun da maliyetlere yansıdığına işaret eden Balcı, bu konuda bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi.

Ruhsatsız fırınlar kapatılsın

Balcı, gelişigüzel fırın açılmasının önlenmesi ve ruhsatsız üretim yapan fırınların kapatılmasını istedi. Balcı, fırıncı esnafının üzerinde yük olan sorumlu işletmeci istihdam edilmesi uygulamasının da kaldırılmasını talep etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!