Bir puanlık umut

Güncelleme Tarihi:

Bir puanlık umut
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2020 10:17

Oyunun başında iki takımın birer golü iptal edildi. Kayserispor, Mensah’ın penaltısı ile devreyi önde kapatırken, A.Gücü, ikinci yarının neredeyse tamamını bir kiş eksik oynasa da Alihan’ın golü ile beraberliği kurtardı.

Haberin Devamı

Süper Lige tutunma çabası veren Kayserispor ile Ankaragücü arasındaki mücadele 1-1 bitti ve iki takım bundan sonrası için mücadeleye devame mesajı verdi. Teknik direktör değişikliğinin ardından, Aykan Atik ile ilk maçına çıkan sarı-lacivertliler, uzun süre eksik oynamasına rağmen, kritik maçı berabere tamamlamayı başardı.
3. dakikadaki Kayserispor atağında Mensah’ın ortasında, Henrique topu ağlara yolladı. VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.
12. dakikada Pazdan’ın şık pasında ceza sahası içinde topla buluşan Orgill’in şutuna müdahale eden Emre Taşdemir topu uzaklaştırdı.
15. dakikada Cebrail’in pasını alan Canteros’un sert şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta gitti.
19. dakikada kazanılan serbest vuruşta Mensah’ın ceza sahasına gönderdiği topu Pazdan uzaklaştırdı. Bu pozisyonu hakem Cüneyt Çakır VAR’da izledi. Pazdan’ın eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı çıktı. Penaltıyı kullanan Mensah, takımın 1-0 öne geçiren golü attı.
27. dakikadaki Kayserispor atağında, Emre Taşdemir son çizgiye inip kaleye paralel ortaladı. Situm, uygun durumda topu dışarı yolladı.
45+6. dakikada, Kayserispor atağında Lopes’in pasında kale alanı üzerinde topla buluşan Emre Demir’in etkisiz vuruşunda top auta çıktı. İlk devre 1-0 bitti.

DİREK GALİBİYETİ ÖNLEDİ

58. dakikada Canteros korneri kullandı. Kulusic’in kafa şutunda, top auta gitti.
68. dakikada, Pinto’nun ceza sahasına gönderdiği ortayıa, Alihan kafayla tamamladı: 1-1.
83. dakikada, Mensah’ın kaleye gönderdiği sert şutu Korcan güçlükle kornere çeldi.
84. dakikada hakem Cüneyt Çakır, topun Orgill’in eline çarptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Çakır, VAR’dan gelen öneriyle pozisyonu izleyip penaltı kararını ve Orgill’e gösterdiği kartı iptal etti.
90+4. dakikada, Scarione’nin, sert şutunda kale direğine çarparak auta çıktı.

Haberin Devamı

DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ

Kayserisporlu futbolcular Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde, yakınlarını kaybeden ve evleri hasar görenleri unutmayıp, “Kalbimiz de dualarımız da sizinle Elazığ - Malatya” yazılı pankartla sahaya çıktı. Maç öncesi statta depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kayserisporlu taraftarlar, depremzedelere destek amaçlı atkı ve berelerini saha kenarına attı.

Bir puanlık umut


KAYSERİSPOR

Haberin Devamı

Doğan, Emirhan, Mert, Yasir, Ömer, Uzodimma, Ömer

ANKARAGÜCÜ

Yiğit, Mehmet, Mahmut, Aydın, Hasan, Alper, Sadaev

GOLLER: Dk. 23 Mensah, dk. 68 Alihan

KIRMIZI KART: Dk. 49 Cebrail (Ankaragücü)

SARI KARTLAR

Pinto, Sedat, Canteros, Alihan (Ankaragücü)
Emre Demir, Mensah, Campanharo, Henrique, Reinstra (Kayserispor)

DEPLASMANDA ÜÇÜNCÜ PUAN

Ankaragücü konuk olduğu Kayserispor ile berabere kalırken, olası ikili averaj skor olarak eşitlendi. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan müsabaka 1-1 bitmişti.
Kayserispor ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanıp, birinde berabere kalan Ankaragücü, en kritik maçı da berabere tamamladı.
Toplamda 13, deplasmanda ise çıktığı son 8 Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü; Galatasaray ve Antalyaspor’un ardından üçüncü puanını yine geriden gelip aldı.
Bu sezon Süper Lig’de en az öne geçen iki takımın karşı karşıya geldiği mücadele berabere bitti.
2019-20 Süper Lig sezonunda en fazla gol yiyen takımı Kayserispor (46) ile en az gol atan iki takımdan biri olan Ankaragücü’nün mücadelesinde, iki taraf birer gol sevinci yaşadı.
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son üç deplasman golünde doğrudan katkı yapan Stelios Kitsiou ile Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı iki takımdan biri durumundaki Kayserispor’a karşı forma giyen İlhan Parlak, bu kez sessiz kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!