Bir kulaçtan fazlası

Güncelleme Tarihi:

Bir kulaçtan fazlası
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 14:43

2016 yılında kurulan Limak Vakfı’nın düzenlediği ‘Limak Sohbetleri’nin ikincisi ‘1 Kulaç Fazlası’ adıyla down sendromu farkındalığı için gerçekleştirildi. Etkinlikte down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin’in hikayesi 18 yıllık antrenörü Osman Akdemir tarafından paylaşıldı.

Haberin Devamı

Limak Ambassadore Otel’de gerçekleştirilen söyleşiye, Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, çok sayıda dernek üyesi ve dinleyici katıldı. Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, “Caner Ekin ve antrenörü Osman Hoca ile 2 yıl önce karşılaştık. Onların yolculuğu bizi çok etkiledi ve bu yolda onlarla birlikte devam etmeye karar verdik, sportif faaliyetlerine destek olduk” dedi. Özdemir, “Unutmamalıyız ki down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılık. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi yok, tek yol eğitim. Aile, ait olduğu çevre ve okul çocuğun gelişiminde genleri kadar etkili. Bu sağlandığında topluma kazandırılmaları, hatta Caner gibi mucizelere imza atmaları mümkün” diye konuştu.

Haberin Devamı

TAM ORTASINDA OLMALI

Caner Ekin’in 18 yıllık antrenörü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir de, konuşmasında özel bireylerin hayatın kıyısında köşesinde değil tam ortasında yaşamaları gerektiğini belirtti. Söyleşinin sonunda dans eğitmeni Irmak Ezgi Sayın ve Caner Ekin, tango gösterisi sundu.

BOĞAZI GEÇEN İLK DOWN’LU

1982 Ankara doğumlu olan Caner Ekin, 2003’te İrlanda’da düzenlenen Dünya Özel Olimpiyat Oyunları’nda Dünya Şampiyonu ve 2011’de Boğaziçi Yarışları’nda 6,5 km yüzerek Boğaz’ı geçen ilk down sendromlu sporcu oldu.

BAKMADAN GEÇME!