Binlerce Ankaralı Tuana’ya adım oldu

Güncelleme Tarihi:

Binlerce Ankaralı Tuana’ya adım oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 15:43

Sandhoff Sendromu sebebiyle makineye bağlı yaşayan minik Tuana’nın sesini duyan Ankaralılar, ‘Tuana’ya bir adım ol’ kampanyasına destek vererek 90 bin liralık özel cihazın yurt dışından getirilmesine katkıda bulundu.

Haberin Devamı

Sandhoff Sendromu nedeniyle makinelere bağlı bir yaşam sürdüren 8 yaşındaki Tuana Karakuş’u ayağa kaldıracak cihazın yurtdışından alınması için başlatılan ‘Tuana’ya bir adım ol’ kampanyası amacına ulaştı. Hürriyet Ankara’nın 14 Kasım 2017’de ‘Bir adım da sen ol Ankara’ manşetiyle gündeme getirdiği kampanyaya destek olan binlerce vatandaş sayesinde 90 bin liralık özel cihaz Tuana için Norveç’ten getirildi. Norveç’ten gelen ekip ve fizyoterapistler Tuana ile birlikte cihazın ince ayarlarını evde yaptı. Daha önce sadece özel bir merkezde bulunan cihazı denediklerini bunun ardından cihazı almak için kampanyayı başlattıklarını belirten anne Sanem Karakuş şöyle konuştu:

NET BİR TEDAVİSİ YOK

“Tuana bu hastalıkta bu yaşa gelebilmiş dünyada tek hasta. Doktorları ona mucize çocuk diyor. Bir ayda cihazın ücretini tamamladık. Kampanyaya destek verenler Tuana’ya bir adım olmadılar binlerce adım oldular. Tuana her adım attığında biz onları hatırlayacağız. Cihaz bize geleli yaklaşık bir ay oldu inanılmaz fark gördük. Kızımın hastalığının net bir tedavisi yok. Amacımız onun daha rahat daha konforlu yaşam sürmesiydi ve bunu başardık.
Tuana’nın sayesinde biz de mutluyuz. Bu mutluluğa sebep olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!