Bina çok, park az

Güncelleme Tarihi:

Bina çok, park az
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2022 17:16

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız, Mamak, Cengizhan Mahallesi...

Haberin Devamı

Mamak-Cengizhan Mahallesi muhtarı Çiğdem Sarıtaş, 25 bin nüfusu bulunan mahalleleri için “tabiri caizse ‘binakondu’ oldu” diyor ve sadece altı park olduğunu söylüyor. Muhtar Sarıtaş, sorun ve talepleri şöyle sıralıyor:

Bina çok, park az

TABİRİ CAİZSE ‘BİNAKONDU’ OLDU

“Mahallede yeşil alanlar oldukça az. Zamanında imar planı yapılırken engebeli ve yokuşlu alanlarımız yeşillendirilip vadiye dönüştürülebilirdi. Şimdi yeşillik alanlarda çok katlı binalar var. Eskiden mahallemiz gecekondu ağırlıktaydı fakat yeşil alan daha fazlaydı. Çok katlı binaların yapılmasıyla birlikte yeşillik alan azaldı. Şimdi tabiri caizse ‘binakondu’ oldu. Aynı şekilde park sayımız da yetersiz. Toplamda altı parkımız var ama bunlardan üç tanesi oldukça küçük.”

Haberin Devamı

Bina çok, park az

AİLE YAŞAM MERKEZİ İSTİYORUZ

“Mamak’taki 64 mahalle içerisinde 7’inci büyük mahalleyiz. 25 bine yakın mahalle sakini bulunmakta. Çoğu kırsal ilçeden daha fazla kişi sayısına sahibiz. Nüfusun büyük bir çoğunluğunu çocuk ve yetişkinler oluşturuyor. 65 yaş üstü kişi sayımız bin 773. İnsanlar mahallede bir sosyal yaşantı arıyor, hayata karışmak istiyor. Mahallemizin en büyük eksikliklerinden biri aile yaşam merkezinin olmayışı. İnsanlar aile yaşam merkezlerindeki kurslara gitmek istiyor. Bu merkezlerin içerisinde spor kompleksleri de bulunuyor. Buna yönelik talebimizi yetkililere ilettiğim zaman ‘yer olmadığı’ söyleniyor. Fakat, gerekli planlamalar yapılarak yer bir şekilde açılabilir. Mahallemizde daha büyük parkların etrafına veya yanına aile yaşam merkezi yapılabilir.”

Bina çok, park az

ASFALT PROBLEMİMİZ BULUNUYOR

“Altyapı sıkıntısı bizleri oldukça zorluyor. Cengizhan Mahallesi, kentleşmiş bir mahalle, dolayısıyla şu an çalışma gerektirecek bir alanımız yok fakat asfaltımız oldukça bozuk. Mahalleli bu durumdan oldukça şikâyetçi. Özellikle 852, 859 ve 860’ıncı caddelerde sıkıntı var. Yaptırılan kaplama asfaltın bile bir süre sonra çoğu yerinde çalışma yapıldığı için yama oluyor. Bu da yol bütünlüğünün bozulmasına sebep oluyor.”

Haberin Devamı

KÖPEK SALDIRISI KAYGILANDIRDI

“Oldukça hayvansever bir mahalleyiz, can dostlarımızla yaşamaktan mutluyuz fakat bazen köpekler sürü halinde hareket ettiğinden vatandaşlar evine veya işine giderken tedirgin olabiliyor. Mahalle sakinlerinden köpek saldırısına uğrayanlar oldu. Geçtiğimiz günlerde yine Mamak Ege Mahallesi’nde köpek saldırısına uğrayan bir mahalle sakini ne yazık ki görme yetisini kaybetti. Bu durum da ister istemez insanlarda kaygı yarattı. Özellikle köpeklerin barınma sorununa ilişkin birtakım sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Konuya ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi’ne durumu ilettim ve halihâzırda barınakların olduğunu veya genişletileceği bilgisini aldım. Umarım en kısa sürede kalıcı bir çözüme kavuşur.”

BAKMADAN GEÇME!