Güncelleme Tarihi:
Bilkent Kavşağı’nda yaşanan kazaların büyük çoğunluğunda aşırı hız, alkol veya buzlanma gibi unsurların bulunmadığını savunan vatandaşlar, “Kazaların ortak noktası direksiyon hakimiyetini kaybetmek olarak gözüküyor. Sorun yolda olabilir. Bir anda çok keskin bir viraj ile karşılaşan sürücüler, ne kadar tecrübeli olursa olsun, aracı kontrol etmekte güçlük çekiyor. Teknik olarak yolun incelenmesini ve gerekli görülürse bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.
TRAFİK FELÇ OLUYOR
Vatandaşların verdiği bilgilere göre, farklı büyüklüklerde onlarca kazanın meydana geldiği bölgede, en ufak bir hasar oluşması durumunda iki şeritli yol, tek şeride düşüyor. Eskişehir Yolu’ndan gelip Bilkent bölgesine ulaşabilmek için tek altırnatif olan güzergah nedeniyle ana arterde de araç akışı durma noktasına geliyor. Kavşağı gün aşırı kullandıklarını belirten sürücüler, “Can kaybının yaşanmaması büyük bir şans, ancak trafik akışının aksaması bizler için çileye dönüşüyor. Senelerdir manzara hep aynı” diye konuştu.
KAZA LİSTESİ KABARIK
Bugüne kadar onlarca kazanın meydana geldiği bölgede en büyük olay 13 Ağustos 2014’te yaşanmıştı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir beton mikseri, bariyerlere çarpıp, yan yatmıştı. Olayın ardından araç içinde sıkışan bir sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Bir hafta önce ise yine aynı noktada direksiyon hakimiyeti kaybedilen bir araç yanı yatmış, kazada 1 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından bölgede uzun araç kuyrukları oluşmuştu.
ACEMİLER İÇİN BETON BARİYER
Senelerdir ardı arkası kesilmeyen kazalar nedeniyle bölgeden geçiş yaparken korkan sürücüler, kavşakta araçlarının hızını düşürüyor. Yolu bilmeyen ve acemi sürücülerin aniden önlerine çıkan keskin virajlı köprüden aşağı uçmamaları için yolun kenarlarında beton bariyerler bulunuyor.
TWITTER’DA BAŞKENT’İN FENOMENİ
Ankaralı sosyal medya kullanıcıları neredeyse her 10 günde bir Bilkent Köprüsü ve kaza kelimlerinin bulunduğu tweetler paylaşıyor.