Güncelleme Tarihi:
ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde kışlık havuçların kazılarak, kuyulara alınmasına başlandı.
Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, ilçede 4 mevsim tarım yapıldığını belirterek, bu kapsamda kış dönemi havuç hasadına başlandığını söyledi.
Beypazarı’nın Türkiye havuç ihtiyacının yüzde 50'sini karşıladığına değinen Ateş, ''Havuçtaki dönüm başına verim çok iyi ve çiftçi de bu verimden memnun” dedi.
Ateş, ilçede 12 ay boyunca havuç üretilebildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Bu nedenle havuç üreticisi tarlalar çamur olmadan havucu kazarak, kuyulara ya da soğuk hava depolarına kasa içinde toprağıyla birlikte depolama işini sürdürüyor. Talep oldukça ve piyasa durumuna göre, depodan alınıp, yıkanıp paketlenmesinin ardından İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere gönderilmektedir. Önemli olan burada havucun iyi para etmesi. Pra etmedği zaman ne yaparsan yap, boşa gidiyor.''