Beypazarı'nda halk oyunu bilmeyen muhtar olamıyor

Güncelleme Tarihi:

Beypazarında halk oyunu bilmeyen muhtar olamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:00

Beypazarı Muhtarlar Derneği tarafından 15 yıl önce kurulan folklor ekibinde yer alan muhtarlar; önemli etkinlikler, ziyaretler ve köy düğünlerinde gösteri yaparken; 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. Dernek üyesi bütün muhtarların Beypazarı yöresine ait halk oyunlarını iyi derece oynadığını belirten Muhtar Muammer Köksal ise “Beypazarı'nda halk oyunlarını iyi oynayamayan muhtar olamaz” diyor.

Haberin Devamı

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında muhtarlar arasında da kıyasıya bir çekişme yaşanıyor. Özellikle köylerde yaşanan yarış son günlerde hız kazanmış durumda. Ankara Beypazarlı muhtarlar da bir taraftan seçmenlere vaatlerini sıralarken diğer yandan ilçenin tarihi ve kültürel değeri olan halk oyunlarını tanıtmak için çalışıyor. Beypazarı Muhtarlar Derneği tarafından kurulan Beypazarı Muhtarlar Halk Oyun Ekibi, tarihi ilçenin tanınmasında önemli bir rol oynuyor. Macun Köyü Muhtarı Mehmet Doğan, Bağözü Köyü Muhtarı Zekeriya Çalışkan, Kayabükü Köyü Muhtarı Muammer Köksal, Uşakgöl Köyü Muhtarı Abdullah Öztürk, Kırşehler Köyü Muhtarı Turan Yılmaz tarafından oluşan folklor grubu, Beypazarı'nın tarihi oyunlarını yaşatmak için hünerlerini sergiliyor. Muhtarların bu birlikteliği Türkiye'ye de örnek olmuş durumda.

Haberin Devamı

KÖYLERDE KARİYERİ ÇOK BÜYÜK

Kırşehler Köyü Muhtarı Turan Yılmaz, devlet içinde millete hizmet olarak ilk adresin muhtarlar olduğunu ve özellikle köylerde muhtarların önemli sorumluluklar yerine getirdiğine değindi. Yılmaz, “Çevrenin ve kendi dâhilindeki hizmetleri muhtar verir. Her yerin bir sorumlusu varsa köylerinde sorumlusu muhtarlardır. Köylerde muhtarların kariyeri çok büyük. Köyde her ne olursa muhtar sorumlu. Macun, Bağözü, Kayabükü, Acısu, Kırşıhlar, Uşakgöl Köylerinin muhtarları bir araya geldi” dedi.

KÜLTÜRÜ YAŞATIYORUZ

Bağözü Köyü Muhtarı Zekeriya Çalışkan, Beypazarı Muhtarlar Derneği'nin folklor ekibi olarak, Beypazarı'nın kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Festivallerin açılışlarında, özel günlerde, Beypazarı'na gelen önemli isimlerin karşılanma törenlerine sahne aldıklarını belirten Çalışkan, ilçenin bu sayede tanınmasına yardımcı olduklarını kaydetti.

GÖNÜLLÜ KATILIYORLAR

Beypazarı Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Muammer Köksal ise, 1999'da kurulan dernek bünyesinde muhtarlar arasında bir grup kurduklarını ve her muhtarın da buna gönüllü katıldığını söyledi. “Özel günlerimizde ekip olarak onu onurlandırmak için, Beypazarı'nın özel günlerinde sırf biz Beypazarı'nı halka tanıtmak için çalışıyoruz. Folklor ekibindekilerin hepsi muhtar arkadaşımız. 6 muhtarımız var. Ama muhtarlarımızın hepsi oyun bilir” diyen Köksal, 30 Mart'ta muhtarların yeniden aday olduğunu ve halka hizmet için halk oyunları ekibinin gösterilere devam edeceğini belirtti. Köksal, “Biz millete hizmet için varız. Kültürel bir hizmet olarak da muhtarlar folklor ekibini kurduk. Beypazarı'nda halk oyunlarını iyi oynayamayan muhtar olamaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!