Beypazarı’nda organik ürün yolu ilgi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı’nda organik ürün yolu ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2011 00:00

Beypazarı yolu üzerindeki tarlalardan toplanarak satılan organik sebze ve meyveler ziyaretçilerin yoğun ilgisiyli karşılaşıyor. Özellikle haftasonunda ziyaretçilerin sebze ve meyvelere rağbet artıyor.

Haberin Devamı

ANKARA-Beypazarı yolu üzerinde tarladan toplanarak satılan organik sebze ve meyveler, ilçeye gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Bir zamanlar Ankara’dan İstanbul’a gitmek isteyenlerin kullandığı Beypazarı güzergahı, son zamanlarda organik sebze ve meyve almak isteyen Ankaralılar tarafından tercih ediliyor. Tüm Türkiye’nin bildiği Ayaş domatesi, salatalık, soğan, kavun, karpuz, patlıcan almak isteyen Ankaralılar hafta sonu Beypazarı ve Ayaş’ın yolunu tutuyor.
Vatandaşlar yol üstünde kurulan tezgahlar ile yeni mahsul ürünleri toplamak için çevredeki tarlalara yoğun ilgi gösteriyor.
Kısa sürede satılıyor
Tarla sahibi Nuran Uğur, büyük emeklerle yetiştirdikleri sebze ve meyveleri iki ay gibi kısa bir sürede sattıklarını söyledi. Vatandaşların kendi istekleri ile tarlalara girerek, sebze ve meyve topladıklarını belirten Uğur, “Alan memnun satan memnun” diye konuştu.
Uzun yıllardan beri devam eden bu uygulamaya vatandaşların ilgisinin her geçen gün artığını ifade eden Uğur, köyüne özlem duyan insanların tarlalardan ürün toplayarak bu özlemini giderdiğini söyledi.
Doğan Türkdoğdu ise özellikle hafta sonu ve şenlik zamanlarında satışlarının daha da arttığını belirterek, “Aracısız direkt satışla hem vatandaş, hem de biz kazanıyoruz” dedi.
Ankara’da oturduğunu ve Beypazarı’nda düzenlenen 12. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi El Sanatları Festivali’ne katıldığını dile getiren Türkoğlu, dönüşte evinin mutfak ihtiyaçlarını organik ürünlerle karşıladığını söyledi.
Bu arada, Ayaş ve Beypazarı ilçelerinde her yıl Nisan ayında sera ile başlayan sebze meyve satışları Ekim ayı ortalarına kadar devam ediyor. Ankara’nın meyve ve sebze ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı bu iki ilçede tarlalarda çalışmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden de çok sayıda işçi de bölgeye geldi.

Haberin Devamı

Memleketimde gibi hissettim

KÜÇÜKLÜĞÜNDE memleketi Mersin’de köye gittiğini ve orada meyve sebze topladığını belirten Türkoğlu, “Yiyeceğim meyve ve sebzeleri bahçede toplayınca kendimi memleketimde hissettim” diyerek duygularını dile getirdi. Nimet Aksu isimli vatandaş ise üç yıldan bu yana Beypazarı ve Ayaş’a geldiğini, evinin mutfak ihtiyacını buradan karşıladığını, çocuklarıyla birlikte tarlalarda domates ve biber topladıklarını kaydetti. Bu durumun çocuklarının gelişimine de katkı sağladığını ifade eden Aksu, tarladan ürün toplamanın kendisini ve çocuklarını köy hayatına götürdüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!