Beyaz sınav

Güncelleme Tarihi:

Beyaz sınav
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 14:48

Başkent’te kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ekiplerinin de Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda merkez ve çevre ilçelerde karla mücadelesi başladı.

Haberin Devamı

Kışa 153 bin ton tuz stoku ile giren ABB, 25 ilçede 640 araç ve bin 493 personeli ile çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Kar küreme araçları kent genelinde yer alan 42 tuz stok noktasından günlük tuz ihtiyaçlarını karşılıyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından Başkent genelinde buzlanma riski olan noktalarda tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kar teyakkuzu kapsamında Fen İşleri, Kent Estetiği, Çevre Koruma ve Kontrol ile İtfaiye Dairesi başkanlıkları başta olmak üzere ASKİ ve ANFA Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de gün boyu yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini arttırdı.

Beyaz sınav


CANLI TAKİP EDİLEBİLİYOR

ABB Başkanı Mansur Yavaş karla mücadele çalışmalarıyla ilgili sosyal medya üzerinden, “25 ilçede kar nöbetine devam ediyoruz. Vatandaşlarımız evine, işine rahatça gidebilsin diye gecesini gündüzüne katan emekçi mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler” paylaşımını yaptı. Geçen yıl başlatılan ‘kar takip’ uygulaması sayesinde vatandaşlar “kartakip.ankara.com.tr” adresi üzerinden kar küreme araçlarını canlı takip edilebiliyor. Kar takip uygulamasını da hatırlatan Başkan Yavaş, “Türkiye’de ilk olan ‘Kar Takip Sistemimiz’ üzerinden kar küreme çalışmalarımızı canlı olarak izleyebilirsiniz” notunu da paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!