Beştepe’nin örnek golcüsü

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’nin örnek golcüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2020 10:15

Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, tecrübeli oyuncunun olmadığı maçlarda skor sıkıntısı çektiklerini belirtirken, genç futbolcular Berat ve Rahmetullah, Rumen forvetin profesyonelliğine hayran kaldıklarını iletti.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lige ara verilmeden önce 28 puan ile 13. sırada yer alırken, takımına 12 golle katkı veren Rumen golcü Bogdan Stancu, öne çıkan isimlerden biri oldu. Stancu, sakatlığı nedeniyle 26 haftası geride kalan ligde 17 maçta forma giyerken, 12 kez yaşadığı gol sevinci ile golcüler sıralamasında, beşinci basamağa kadar yükseldi.Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Hamza Hamzoğlu, Bogdan Stancu’nun sakatlığının ardından yerini dolduramadıklarını belirtirken, “Stancu ile oynamaya alışmış bir oyun yapımız vardı. Stancu’nun yerini dolduramadık açıkça söylemek gerekirse. Stancu geldi tekrar maç kazandık. Sakatlandı yeniden kazanamamaya başladık. Stancu bence forvet pozisyonunda oynamalı. Esas yeri orası. En verimli olduğu yer en öndeki yer” ifadelerini kullandı.Gençlerbirliği’nin altyapıdan yetişen genç oyuncuları Berat Ayberk Özdemir ile Rahmetullah Berişbek, Stancu’nun golcülüğünün yanı sıra profesyonel yaşantısı ile kendilerine örnek olduğunun altını çizdi.SÜPER LİGDE 44 GOL ATTI Kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiren 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Gençlerbirliği formasıyla toplam 52 gol attı.Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor, İstikbal Mobilya Kayserispor, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe’ye birer gol atan Stancu, Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe ağlarını ise ikişer kez havalandırdı.Gençlerbirliği’nde 126 maça çıkan Stancu, 52 golün 44’ünü Süper Lig, 5’ini TFF 1. Lig, 1’ini ise Türkiye Kupası’nda attı.Sezonun ilk yarasında gol krallığı yarışında iddialı olan ve bir ara zirveye yerleşen Stancu, sakatlığı nedeniyle 9 maçı kaçırınca, Alexander Sörloth, Papiss Cisse, Adis Jahovic ve Vedat Muriç ardından yarışta geriye düştü ve beşinci sıraya indi.

BAŞARIYI TÜRKİYE’YE HAGİ GETİRDİ

Stancu, 2010-11 sezonunda ülkesinin Steaua Bükreş takımıyla 18 lig maçında 13 gol atarak kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza attı ve ara transfer döneminde, 5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray’a transfer oldu. O dönem Galatasaray’ı çalıştıran Gheorghe Hagi tarafından Türkiye’ye getirilen Stancu, sarı-kırmızılı ekipte 14 lig maçında sadece 2 gol atarak beklenileni veremedi.  Stancu’nun Galatasaray ile başlayan Türkiye kariyeri; Orduspor, Gençlerbirliği ve Bursaspor ile devam etti. Rumen futbolcu, geçen sezon TFF 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği’ne devre arasında geri döndü.

ÇIKIŞ YAPTIĞI YER BAŞKENT

Ülkesi dışında sadece Türkiye’de futbol oynayan Stancu, yarım sezon süren Galatasaray kariyerinin ardından Orduspor’un yolunu tuttu.Süper Lig’de Orduspor formasıyla ağları 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında 10’ar kez havalandıran Stancu, daha sonra Gençlerbirliği’ne transfer oldu.Başkent ekibinde ligde 2013-14 sezonunda 13, 2014-15 sezonunda 9, 2015-16 sezonunda 10 gol kaydeden Rumen oyuncu, 2016-17 sezonunun ilk 2 haftasında birer gol atsa da yaşadığı sakatlık sonrası sıkıntılı bir süreç geçirdi. Ara transfer döneminde Bursaspor’a giden Stancu, sezonu 2 golle tamamladı. Bursaspor ile 2017-18 sezonunda 31 lig maçında ağları 8 kez sarsan Stancu, 2018-19 sezonunun ilk yarısında gol sevinci yaşamadı.Söz konusu sezonun devre arasında eski takımı Gençlerbirliği’ne dönen Stancu, TFF 1. Lig’de çıktığı 14 maçta 5 gol attı ve yeniden Süper Lige döndü.

EN ÇOK GOL ESKİŞEHİRSPOR’A

Stancu, Gençlerbirliği forması altında; 22 farklı takıma gol attı. Stancu’nun en çok gol sevinci yaşadığı takım, 6 golle Eskişehirspor oldu. Gaziantepspor (5), Elazığspor ve Akhisarspor (4), Trabzonspor, Konyaspor, Karabükspor ve Galatasaray (3), Alanyaspor, Sivasspor, Göztepe, Kasımpaşa, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu ve Bursaspor (2), Fenerbahçe, Malatyaspor, Antalyaspor, Altay, Ümraniye, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor (1) gol attığı takımları oldu.

GENÇLER’İN TARİHİNE GEÇTİ

Gençlerbirliği’nde çıktığı maçlarda toplam 52 gole ulaşan Stancu, kırmızı-siyahlı forma altında en çok gol atan oyuncular listesinde 6. sırada bulunuyor. Oynadığı maç ve attığı gol baz alındığında üçüncü en yüksek yüzdeye sahip oyuncu konumundaki Stancu, 9 kez penaltı atışını gole çevirdi. Bu listenin zirvesinde; 73 golle Andre Kona yer alıyor. Kırmızı-siyahlıların unutulmaz kaptanlarından Avni Okumuş 72 golle ikinci, Orhan Yüksel de 71 golle üçüncü sırada bulunuyor. Stancu’nun en yakın olduğu isimler ise 56 golle Souleymane Youla ve 60 golle Ümit Karan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!