Beştepe’deki değişim ateşi hiç düşürmedi

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’deki değişim ateşi hiç düşürmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2020 00:50

Teknik adam istikrarsızlığı yaşayan sarı-lacivertliler, 28 haftası geride kalan ligde topladığı 24 puanla son sıraya indi. Başkent ekibi, bu süreçte en fazla puanı Mustafa Reşit Akçay döneminde aldı.

Haberin Devamı

Süper Ligde 28 hafta geride kalırken teknik direktör konusunda istikrarsız bir tablo çizen Ankaragücü, 24 puanla son sıraya indi. Beştepe’de sezon başından bu yana 4 farklı teknik adam görev alırken, sürekli yaşanan değişim, kulüpteki ateşi düşürmeye yardımcı olmadı.
Transfer yasağını açamadan girdiği sezona; Teknik Direktör Aykan Atik ve Sportif Direktör Adnan Erkan yönetiminde başlayan Ankaragücü, 3 maçta; bir galibiyet ve 2 beraberlik alırken, 5 puan toplayıp, 6. basamağa kadar çıktı. O dönem ki başkan Mehmet Yiğiner ve ekibi, 4. haftada takımın başına Metin Diyadin’i getirdi. Ankaragücü, Diyadin yönetiminde 9 maça çıkarken; bir galibiyet, bir beraberlik ve 6 yenilgi alıp, 4 puan topladı. Sarı-lacivertliler, bu dönemde 9 puanla 17. sıraya kadar geriledi. Ekim ayında yapılan seçimde yeni bir süreç başlarken, Fatih Mert başkanlığındaki yönetim, 11. haftadaki Medipol Başakşehir yenilgisinin ardından, Metin Diyadin ile yolları alırdı ve takımın başına Mustafa Kaplan getirildi.
Kaplan, 11-18 haftalar arasında görev yaparken, Ankaragücü bu süreçte 3 beraberlik ve 4 yenilgi alıp, 3 puan topladı. Takım, ateş hattında kalmayı sürdürdü ve iç sahadaki İttifak Holding Konyaspor yenilgisinin ardından Kaplan ile de yollar ayrıldı.
Deplasmandaki Kayserispor maçında, takımın başında yine Aykan Atik ve Adnan Erkan görev alırken, maç 1-1 sona erdi.
Fatih Mert ve ekibi, bu müsabakanın ardından Teknik Direktörlüğe Mustafa Reşit Akçay’ı getirdi ve Akçay, 20. haftadaki Kasımpaşa maçıyla birlikte göreve başladı.

Beştepe’deki değişim ateşi hiç düşürmedi


BAŞLANGIÇTA İŞLER İYİ GİDİYORDU

Haberin Devamı

Mustafa Reşit Akçay, sarı-lacivertli takımla çıktığı 9 maçta; 3 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi yaşadı.
Başkent ekibinde teknik direktörlük görevine 27 Ocak’ta başlayan Akçay, 20. haftada çıktığı ilk maçında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalmış, 21. haftada ise deplasmanda BtcTurk Yeni Malatyaspor’u 1-0 yenmişti.
Ardından iç sahadaki Fenerbahçe maçından 2-1 galip ayrılan MKE Ankaragücü, başkent derbisinde Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldu ve Akçay yönetiminde ilk yenilgisini aldı.
Ligin 24. haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor’a 3-0, 25. haftada ise deplasmanda Beşiktaş’a 2-1 yenilen MKE Ankaragücü, Akçay ile üst üste üç maçı puansız tamamladı.
Ardından 26. haftada sahasında Çaykur Rizespor’u 2-1 yenen MKE Ankaragücü, bu tarihten sonra bütün liglere Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilmesi dolayısıyla çalışmalarını durdurdu.
Salgın ile mücadelede yeni normalleşme dönemine geçilmesi ve liglerin 12 Haziran’da başlatılmasıyla Teknik Direktör Akçay yönetiminde tekrar çalışmalara başlayan sarı-lacivertliler, ilk maçını Gaziantep FK ile oynadı. Gaziantep deplasmanında 1-1 berabere kalarak hedeflediği 3 puanı alamayan başkent temsilcisi, 28. haftada ise lider Medipol Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu.
Yaşanan gelişmelerin ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.
Fatih Mert, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Trabzonspor ile ilgili daha önce yapmış olduğu açıklamaların kulübümüzü ve kendisini sıkıntıya sokmaması adına, hocamız Mustafa Reşit Akçay’ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü, 9. haftada Çaykur Rizespor karşısında aldığı 2-0’lık yenilgi sonrası küme düşme hattına indi ve sonrasında buradan çıkamadı. 28. haftadaki Medipol Başakşehir mağlubiyeti sonrası puan cetvelinin dibine indi.

Beştepe’deki değişim ateşi hiç düşürmedi


İBRE ÜZÜLMEZ’DEN YANA

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi, kalan 6 haftada takımın başına getirmeyi düşündüğü isimlerle ilgili ön çalışma yaparken, ibre kısa süre önce Bursasapor’dan ayrılan İbrahim Üzülmez’e çevrildi. Sarı-lacivertli cephede; Hakan Keleş, Samet Aybaba, Tolunay Kafkas, Mesut Bakkal, Mustafa Kaplan ve Yücel İldiz gibi isimler konuşulurken, yönetim İbrahim Üzülmez ismi üzerinde uzlaşı sağladı ve teknik adamı görüşmek için Ankara’ya çağırdı.
İbrahim Üzülmez, daha önce Gençlerbirliği’ni çalıştırırken, kritik dönemde aldığı takımı ligde tutmayı başarmıştı. Gaziantep ve ikinci Gençlerbirliği dönemlerinde başarılı olamayan, Çaykur Rizespor’u Süper Lige taşıyıp, yeniden yıldızını parlatan Üzülmez, bu sezon görev yaptığı Bursaspor’da ise beklentileri karşılayamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!