Beştepe’de transfer rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de transfer rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 14:26

Gelen oyuncular takımın yaş ortalamasını yükseltirken, Hleb dışındakiler, önceki kulüplerinde gözden düşüp bedelsiz boşa çıkan ve son dönemde fazla forma şansı bulamayan isimler.

Haberin Devamı

Süper Ligin ilk yarısını 13 puanla 16. sırada geçen Gençlerbirliği, ikinci yarı öncesinde takıma takviyeler yaparken, tartışmaya açık bir transfer politikası izledi. Serdar Gürler, Alexander Hleb, Selçuk Şahin, Hakan Aslantaş ve son olarak Turgut Doğan Şahin ile anlaşan kırmızı-siyahlılar’ın aynı adımları atması dikkat çekti. Beştepe’nin yeni isimlerinden Alexander Hlep ve Selçuk Şahin 35, Hakan Aslantaş 31, Serdar Gürler 25, Turgut Doğan Şahin ise 27 yaşında. Yeni gelen oyuncuların ikinci ortak özelliği, Hleb dışındakilerin bir önceki takımları tarafından gözden çıkarılıp bedelsiz boşa çıkarılmış olması. Selçuk Şahin, İsviçre İkinci Lig eikibi Will 1900, Serdar Gürler Trabzonspor, Hakan Aslantaş, Osmanlıspor, Turgut Doğan Şahin de Kayserispor ile olan sözleşmesini sonlandırıp, kendilerine yeni yol çizen isimler oldu. Alexander Hleb ise futbola başladığı kulüp olan Bate Borisov’da forma giyerken, ülkesinde lig sezonu sona ermesinin ardından yeniden Beştepe’ye döndü.

Haberin Devamı

YENİ ADAY HARİS MEDUNJANİN

Yaşları itibari ile deneyimli olarak nitelenen oyuncuların bir başka orta yönü ise son dönemde geldikleri takımlarda fazla forma şansı bulamaması. Serdar Gürler, 2015 Mayıs ayından bu yana sadece 1 kez resmi maçta forma giyerken, Hleb, Kasım ayında sona eren Belarus ligin’de, sadece 7 kez Şampiyonlar Lig ve bir kez ülke kupası maçında görev yaptı. Selçuk Şahin, İsviçre İkinci Liginde Will 1900 forması ile 11 maça çıktı. Hakan Aslantaş, Osmanlıspor’da sezona iyi başlayıp, 11’in değişmez ismi olurken, son dönemde yerini kaptırıp, yedek kulübesine girdi. Turgut Doğan Şahin ise Kayserispor’da bu sezon hiç forma giymedi ve en son 3 Mayıs 2015’te, Antalyaspon’a karşı 12 dakika forma giydi.
Transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği’nin, Bir dönem Gaziantepspor forması giyen ve son olarak İspanya’da Deportivo takımında görev yapan Haris Medinjanin ile anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. Kırmızı-siyahlılar, Eskişehirspor ile yollarını Lawal konusunda girişimlerde bulunurken, Başkent’in diğer ekibi Osmanlıspor’un bu transferde epey yol aldığı öğrenildi. Kırmızı-siyahlılar, şu ana kadar Walid Atta ile yollarını ayırırken, Hikmet Balioğlu’nu da Şanlıurfaspor’a verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!