Beştepe’de Rantie krizi

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de Rantie krizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 14:24

Güney Afrikalı oyuncunun annesinin hastalığını ileri sürüp, gittiği ülkesinden dönmemesi, Beştepe’deki havayı gerdi.

Haberin Devamı

Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası verilen milli aradan geç dönen tecrübeli oyuncunun Teknik Direktör Mesut Bakkal ile sorun yaşadığı ileri sürüldü. Yönetim, oyunucunun antrenmana çıkmadığını, noter kanalı ile tespit ettirdi.

Süper Ligde son iki hafta oynadığı zorlu maçlarda Beşiktaş’ı yenen, Teleset Mobilya Akhisarspor ile berabere kalan Gençlerbirliği’nde, Tokelo Rantie krizi yaşanıyor. Güney Afrikalı oyuncunun, annesinin hastalığını ileri sürüp gittiği ülkesi Güney Afrika’dan dönmemesi, sorun çıkardı. Tecrübeli oyuncunun, Teknik Direktör Mesut Bakkal anlaşmazlık yaşadığı ileri sürüldü. Aytemiz Alanyaspor ile oynanan ve 4-1 kaybedilen karşılaşma sonrasında, milli maçlar nedeniyle lige ara verilirken, ilk kriz o dönem patlak verdi. Ranti’nin, bu arada kendisine verilen izinden 3-4 gün sonra Ankara’ya döndüğü, oyuncunun bu davranışına, Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın ağır ceza verilmesi yönündeki talebinin, tartışmayı büyüttüğü iddia ediliyor. Takımda istediği kadar forma şansı bulamayan oyuncu ile teknik adam arasındaki tartışmanın bu dönemde alevlendiği, Rantie’nin, yönetime ‘sözleşmemi sonlandıralım’ resti çektiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

BU SEZON GOLÜ YOK

Beşiktaş maçı öncesi yaşanan bu gerginlik; yönetim, teknik adam ve oyuncu arasındaki görüşmenin ardından rafa kaldırılırken, Beşiktaş maçı sonrasında yeni bir krizin patlak verdiği ortaya çıktı. Annesinin rahatsızlığı nedeni ile izin alıp Güney Afrika’ya giden oyuncunun, Başkent’e dönmemesi ve telefonlara da cevap vermediği iddiası, kulüpte yeni bir rahatsızlığa yol açtı. Teknik ekibin raporu doğrultusunda yönetimin oyuncunun antrenmana katılmadığını, idmana noter getirip zabıt tutturduğu belirtildi.
Geçen sezonun başında yüklü miktarda bonservis bedeli ödenerek takıma katılan forvet oyuncusu Rantie, Beştepe’de geçirdiği sürede 3’ü Süper Lig, 3’ü de Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 6 gol atma başarısı gösterdi. 27 yaşındaki futbolcu, bu sezon 9. hafta tamamlanırken, henüz gol sevinci yaşayamadı. Rantie’nin sözleşmesi, 31 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!