Güncelleme Tarihi:
Gençlerbirliği’nde genel kurul süreçlerinin bir yenisi, önceki gün tamamlanırken, Niyazi Akdaş, yaklaşık 2 aylık aranın ardından yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Transfer yasağının sürmesi, kulüp borçlarının kur farkından dolayı aşağı çekilememesi, vergi borcu, oyuncu alacakları ve çekilen banka kredisinin ödenmesi gibi parasal konular, yeni yönetimin önünde zorlu bir sürecin olduğunu gösteriyor. Başkan Niyazi Akdaş’ın gerekirse kulübün gayri menkullerini sonrasında yerine koyma koşulu ile paraya çevrilebiliriz söylemi, Beştepe cephesinde ekonomik zorluğun derecesinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.
AKDAŞ VE YENİ YÖNETİMİNE ELEŞTİRİLER YÜKSELİYOR
Kırmızı-siyahlı ekipte yeni bir döneme geçilirken, hem başkan Niyazi Akdaş, hem de yönetimine yönelik eleştiriler de erkenden gelmeye başladı. 31 Temmuz’da yapılan genel kurulda başkan adayı olan ancak seçimi kazanamayan Arda Çakmak ile Çakmak’ın en yakınındaki isimlerden Hakan Kaynar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, Akdaş’ın kongre salonunda gündeme taşıdığı, ‘Adaylık’ konusuna açıklık getirmeye çalıştı. Çakmak, paylaşımında “Niyazi beye ben inanmaktan vazgeçtim sen vazgeçmedin hocam. Ancak bakıyorum ilerleme var. Eskiden özel konuşmalarımızı kürsüden paylaşıyordu, şimdi olmayanı olmuş gibi anlatmaya başlamış” ifadelerini kullanırken, Hakan Kaynar da “Cuma günü Niyazi Akdaş’a yaptığımız ziyarette birçok konu konuştuk. Ama ne o gün ne öncesinde ne benimle ne de bir başkasıyla, “Aday olmayacağım, Arda Çakmak aday olsun diye bir mesaj vermedi” sözlerini kullandı. Akdaş, genel kurul delegelerine yaptığı konuşmada, aday çıkmadığı ve kulübün 15 gün sonra kayyuma kalmasını istemediği için yeniden başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Akdaş’ın yönetimine aldığı bir ismin üzerinin 160’a yakın genel kurul delegesi tarafından çizildiği, iki yeni ismin de Galatasaray ve Beşiktaşlı olduklarından dolayı camianın tepkisini çektiği öğrenildi.
2 AYLIK ARANIN ARDINDAN YENİDEN BEŞTEPE’YE DÖNDÜLER
Gençlerbirliği’nin yeni yönetiminde, 31 Temmuz’da göreve gelen ekipten 11 isim yer almadı. 31 Temmuz kongresinde başkanlığa seçilen Talip Çankırı ile birlikte; başkan vekili Arif Ölmez, Niyazi Akdaş’ın en yakınındaki isim olarak gösterilen Şahap Yaralı’nın yanı sıra, Abdülvahit Vardar, Savaş Çolakoğlu, Kenan Memiş, Murat Aysoy, Kadir Kudret Hatipoğlu, Erdem Göktürk, Bülent Üstündağ ve Ahmet Can Bölünmez, listeye girmedi. Çankırı yönetimindeki isimlerden; Sezgin Özkan, Sinan Aydın, Emine Toprak, İsmet Beltan, Şener Köseoğlu, Eraslan Er, Murat Karahan ve Osman Sungur, yeni yönetimde de görev aldı. 5 Haziran 2022’de yapılan ve Niyazi Akdaş’ın güven tazelediği genel kurulda yönetime seçilen isimlerden; Kubilay Güvenç, Mehmet Soylu, Sinan Aydın, Cem Karakaşoğlu, Emre Gökdemir, Murat Güneş, Osman Sungur, Emine Toprak, Murat Karahan, Sezgin Özkan, İsmet Beltan ve Eraslan Er, önceki gün yapılan seçimde yeniden görev aldı. Beştepe’nin yeni yöneticileri ise Ahmet Gültekin Bakkaloğlu, Şanser Kadooğlu, Özgür Durşen, Fatih Cürebal ve Mehmet Pelesen oldu.
YENİ KURULLAR BELİRLENDİ
Gençlerbirliği’nde, yönetim kurulunun asil üyelerinin yanı sıra, yedek üyeler, disiplin, denetleme ve divan kurulları da belirlendi.
Yönetim kurulu yedek üyeleri: Bahar Ceyhan, Erdem Göktürk, Kenan Memiş, Savaş Çolakoğlu, Ünal Ünaldı, Özgür Erdem İncesu, Çağlar Karaoğlan, Taner Değirmenci, Onur Aydoğan. Disiplin kurulu üyeleri: Muzaffer Özbayrak, Nadi Günal, Deniz Orhan, Taner Ünlü, Alper Kabakçı. Denetleme kurulu üyeleri: Emre Toros, Oktay Sağlam, Yıldıray Yoldar.
Divan kurulu üyeleri: Hasan Şengel, Selçuk Irgıt, Suphi Yalçınkaya, Celal Kıbrızlı, Cemal Baymaz, Fatih Dağcı, Umut Çevik, İlham Sıdal, Necdet Özkazancı, A. Nevzat Akçaoğlu, Zeki Ünaldı, Ahmet Toptan, Oğuzhan Buhur, Ozan Güler, Hakan Gönenç, Akşit Özkural, Selçuk İliksoy, Tanıl Bora, Zeynel Öztürk, Ümit Altınmakas.