Güncelleme Tarihi:
26 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek olan zirvede, Türkiye Aşçılar Federasyonu da uygulamalı olarak yerini alacak. Artan obezite oranlarının yanı sıra besleyici gıdaya erişimdeki zorluklar ile gıda üretim sistemine iklim değişikliğinin etkilerinin de tartışılacağı zirveyle ilgili GİFT Başkanı Samet Serttaş, “Hızla şehirleşen ülkemizde beslenme ve yaşam tarzımızı acilen değiştirmeli, her geçen gün yıkıcı etkisini hissettiğimiz iklim krizini soframızın da ana gündemi haline getirmeliyiz. Bu farkındalığı yaratmak adına sorunların çözüm önerileriyle birlikte tartışıldığı konferans ile beraber ödül törenini düzenlemeye karar verdik” dedi. Zirveye; gıda inovasyonuna yön veren ve bu amaçla çalışan kurumlar, firmalar, üniversiteler ile start-up firmaları başvurabiliyor. Gıdaya artı değer katan kişi ve kuruluşları değerlendirecek olan 68 jüri, 28 farklı kategoride iki kademeli değerlendirme yapacak. Kazananlara ise ‘Gıda Plus Ödülleri’ verilecek. Ödüller için son başvuru tarihi 10 Mart.