Beslenme dengeni ayarla fazla kilolardan kurtul

Güncelleme Tarihi:

Beslenme dengeni ayarla fazla kilolardan kurtul
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2021 19:34

Diyetistenler Feyza Nur Bayraktaroğlu ve Defne Çar, protein, yağ ile karbonhidrattan oluşan dengeyi ayarlayarak kilo verilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Diyet kelimesi sizi korkutmasın” diyen Bayraktaroğlu, “Diyet, sabah, öğle, akşam marul yemek değil, aksine sizi zinde tutacak, enerji veren yiyeceklerin hepsini bir arada tüketmektir. Girdiğiniz herhangi bir ortamda bir öğünde karbonhidrat, protein ve yağ dengesini ayarlamak sizi kurtaracaktır. Tabağınızda etiniz, kurubaklagiliniz, ekmeğiniz, yoğurdunuz, sebzeniz ve salatanızın olması; bu sağlıklı dengeyi yakalamak, bizi hedef kilomuza ulaştırmaktaki en büyük adım olacaktır” dedi.

Beslenme dengeni ayarla fazla kilolardan kurtul


ÖNEMLİ OLAN NE KADAR TÜKETİLDİĞİ

Diyette yasaklar konulmamasından ziyade, tüketim miktarlarının doğru ayarlamasını tavsiye eden Defne Çar ise “Önemli olan besinlerin ne sıklıkla ve ne kadar tüketildiğidir. Yeterli ve dengeli bir beslenme biçimi belirleyerek, bunu yaşam tarzınıza adapte etmeye çalışın. Eğer diyetiniz gün içinde size açlık hissi yaşatıyorsa yanlış yoldasınız demektir. Diyetiniz parmak iziniz gibidir ve tamamen size uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Sağlıklı bir yaşam tarzı için; beslenme düzeninize ek olarak, bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Fiziksel aktivite yapmanıza engel bir durum yok ise haftada en az 150 dakika yürüyüş yapın” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!