Berkant yoğun bakımda (webTV)

Güncelleme Tarihi:

Berkant yoğun bakımda (webTV)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 15:18

Haberin Devamı

http://webtv.hurriyet.com.tr/3/9515/0/1/kameralar-onunde-soz-verdi.aspx

BERKANT şu an çok hasta ama tüm dünyaya yayılan unutulmaz "Samanyolu" şarkısı ömür boyu sürecek.
Berkant Akgürgen İlk kez 1957 yılında Ankara'da bir düğün salonunda "Üstün Poyrazoğlu Orkestrası" ile sahneye çıktı. Aynı yıl kurduğu "Jüpiter Kenteti" adlı müzik topluluğu ile gece kulüplerinde çalıştı. Bu süreçte tanınmasının ardından TRT Ankara Radyosu'nda program yapmaya başladı. Askerlik sürecinde bando takımında yer almasının ardından İstanbul'a giderek saksafon öğrendi. 1964'te Ankara'da Yurdaer Doğulu ile orkestra kurarak çalışmalarını sürdürdü.
Sanatçı, 3 gün önce damar tıkanıklığının yol açtığı rahatsızlık nedeniyle Memorial hastanesine kaldırılmıştı. Evinde rahatsızlanan sanatçıya ilk müdahale doktorların telefondan yönlendirmesiyle eşi Engin hanım tarafından yapıldı. Tedavi gördüğü Hastanede kameraların önüne çıkan sanatçı, hiç kimseyi üzmemek için rahatsızlığını dostlarına haber vermediğini söyledi.Uzun yıllar sigara alışkanlığını belirten sanatçı, 2003'de de rahatsızlandığını, buna rağmen sigaradan vazgeçemediğini söyledi. Berkant, tedavi gördüğü hastanede bu kez kameraların karşısında doktoruna da söz verdi; sigarayı bırakacağını açıkladı.
Berkant ardından karaciğer kanseri teşhisi nedeniyle Kartal Koşuyolu Devlet hastanesine kaldırıldı. Yoğın bakımda servisinde yatan ünlü sanatçının durumu ciddiyetini koruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!