Bereketli hasat

Güncelleme Tarihi:

Bereketli hasat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2022 09:18

Ankara’da Mamak ve Altındağ belediyelerinin çiftçilere dağıttığı tohumlardan elde edilen ürünlerin hasadı yapıldı. Bereketli hasat, çiftçilerin yüzünü de güldürdü.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi’nin 83 çiftçiye yüzde 90 hibe ile dağıttığı nohut tohumları hasat edilmeye başladı. Belediye Başkanı Murat Köse de Zirvekent Mahallesi’nde biçerdövere binerek çiftçilerle beraber nohut hasadı yaptı.

Bereketli hasat

Başkan Köse, “Çiftçilerimize verdiğimiz nohut tohumu desteğimizle ekilen tarlalarda, nohut hasadını yaptık. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız, milletimizin hizmetindeyiz. Bereketli olsun inşallah. Bugün verdiğimiz destekle ortaya çıkan tabloyu görüyoruz. Çiftçimizin yüzünü güldürdük çok şükür. Bundan sonra da tarımla ilgili vereceğimiz desteklerle hem bölgemizde hem ülkemizde Mamak’ın üretimdeki payının artırılmasını, Mamak’ın bu konuda söz sahibi olmasını, iş gücünün alternatif tarımsal gelir faaliyetlerine yönlendirilmesini ve buna bağlı olarak da üreticilerimize ekonomik katkı sağlamasını, bunların yanı sıra tüketicilerin de sağlıklı ürünlere ulaşmasını amaçlıyoruz. Aşık Veysel diyor ya, ‘Bir çekirdek verdim dört bostan verdi, Benim sadık yârim kara topraktır.’ Biz de ekilen bir tohumun karşılığını katbekat alıyoruz. Allah tüm çiftçilerimize bereketli, bol hasatlar nasip etsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİMİZE KAZANÇ OLARAK GERİ DÖNDÜ

Bereketli hasat

Altındağ Belediyesi tarafından verilen sertifikalı tohum desteği de bereketini gösterdi. Geçtiğimiz yıl dağıtılan arpa, buğday ve Macar fiği tohumlarının ardından, bu yıl çiftçilere verilen nohut tohumu desteği için de hasat zamanı geldi. 2021 yılında Altındağ’da geçimini tarımdan sağlayan çiftçilere, 30 dekar arazi üzerinden yaklaşık 55 ton sertifikalı, arpa, buğday ve Macar fiği tohumu dağıtımı yapıldığını hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şunları söyledi: “2022 yılında ise 2 bin 375 dekarlık alana ekim yapacak çiftçilere, toplam 36 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtmıştık. Dağıttığımız tohumlar toprağımıza bereket, çiftçimize ise kazanç olarak geri döndü. Şükürler olsun, toprağımız bereketini fazlasıyla gösterdi. Hasat zamanı geldi, yüzümüz güldü.Altındağ tarım için çok önemli bir yer. Gerek su kaynakları, gerekse tarım alanları bakımından oldukça iyi bir yerdeyiz. Var olan potansiyelimizi en etkili şekilde kullanmak ve tarımsal gelirlerimizi katlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu fırsattan faydalanan ve bunu iyi değerlendiren tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Hasatları hayırlı ve bereketli olsun inşallah.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!