Berberlerin pazar günü talebi:‘ Karar ertelenmesin’

Güncelleme Tarihi:

Berberlerin pazar günü talebi:‘ Karar ertelenmesin’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2024 23:35

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, 1 Temmuz 2024'ten itibaren uygulamaya girmesi planlanan, haftada bir gün tatil kararına ilişkin, “Tekrardan ertelenmesin, esnafımız bayram sonrası güzel bir haber bekliyor. Pazar günleri kapalı olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, 1 Temmuz 2024'ten itibaren yürürlüğe girmesi planlanan berber ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olma uygulamasının yeniden ertelenmemesi gerektiğini belirterek, pazar günleri kapalı olmak istediklerini söyledi. Tatil uygulamasının olmamasının, sektörde haksız rekabet yaratacağını dile getiren Kara, berber esnafının talep ve beklentilerini şöyle sıraladı:

Berberlerin pazar günü talebi:‘ Karar ertelenmesin’

DİNLENME FIRSATI BULACAKTIR

“Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması kararı almış, bu kararı önce 1 Ocak 2023 tarihine, sonrasında ise 1 Temmuz 2023’e, en son da 1 Temmuz 2024'e ertelemişti. Haftanın hangi günü, hangi şartlarda kapanacağının belirlenmesi ise yerel şartlar doğrultusunda, ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmak suretiyle valiliklere bırakılmıştı. Pazar günleri tatil uygulaması ile berber esnafı haftada bir gün dinlenme, kendine vakit ayırma fırsatı bulacaktır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa tabi olarak iş yerlerimiz tehlikeli sınıfta yer almaktadır. Zor koşullarda çalışmak zorunda kalan, sağlık açısından da ciddi sorunlar yaşayan berber esnaf ve sanatkarımızın çalışma koşulları ağırdır. Yeri geldiğinde günde 12-14 saat çalışan esnafımız, mesleğini bedenen sürekli ayakta sürdürmesi sebebiyle birtakım sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum maalesef ki meslek hastalıklarını artırmaktadır.

Haberin Devamı

HAKSIZ REKABET OLMASIN

Uzun ve hafta tatilsiz çalışma yüzünden esnafımız kendisine ve ailesine de istenilen şartlarda vakit ayıramıyor. Verimli olmanın sırrı aynı zamanda dinlenmeye de bağlı. 1 Temmuz 2024 tarihine ertelenen hafta tatili uygulamasının bir kez daha uzatılmadan yürürlüğe girerek hayata geçirilmesini esnafımız adına talep ediyoruz. Haftada bir gün tatil ile berber esnafımızın ve yanında çalışanların dinlenmesini sağlamış olacağız. Karar, tekrardan ertelenmesin, esnafımız bayram sonrası güzel bir haber bekliyor. Pazar günleri kapalı olmak istiyoruz. Herkes eşit şekilde bir gün dinlensin. Bir dükkân kapalıyken bir diğer dükkân açık olmasın. Haksız rekabet olmasın. Dolayısıyla uygulama başlarsa tüm üyeler aynı gün tatil yapacağı için haksız rekabet de ortadan kalkmış olacak.”

BAKMADAN GEÇME!