BELMEK'te yaz dönemi kursları

Güncelleme Tarihi:

BELMEKte yaz dönemi kursları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 13:35

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları'nın hızlandırılmış 2 aylık yaz dönemine katılan Başkentli kadınlar, yeteneklerini keşfedip, yeni hobiler edinmenin mutluluğunu yaşıyor.  

Haberin Devamı

Normal eğitiminin yanı sıra her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz dönemi kurslarıyla Ankaralı kadınların adresi olan BELMEK'lerde, çiniden mefruşata, sır altı boyamadan gümüş takı yapımına, mozaikten resime kadar 16 farklı branşta el işi ve sanatsal eğitim veriliyor.     
Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği yaz dönemi kurslarına, özellikle tatilini Ankara'da geçirenler, çalıştıkları için uzun dönem kurslarına gidemeyenler veya uzun dönem kurslarında öğrendiklerini pekiştirmek isteyenler katılıyor. Temmuz ayı başında başlayan ve 2 ay süren kurslar, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. 31 Ağustos Perşembe günü sona erecek kurslarda, 1956 Başkentli kadın, 72 merkezde usta öğreticilerden eğitim görüyor. 

BALGAT BELMEK'TE GELENEKSEL TÜRK SANATLARI

Haberin Devamı

BELMEK'lerdeki geleneksel ve modern sanatın sihirli dünyasına giren Başkantli kadınlardan; kimi içinde kalan yeteneği keşfetmiş, kimi sosyalleşmiş, kimi boş zamanlarını değerlendirmiş, kimi de biraz olsun acılarını unutmuş. Farklı nedenlerle başladıkları kursların kendileri için “vazgeçilmez bir tutku, yaşamlarının bir parçasıö olduğunu anlatan kursiyerler, kendilerine bu imkanın tanınmasından dolayı duydukları memnuniyeti, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek belirtiyorlar.

EL YAPIMI GÜMÜŞ TAKILAR GÖZ ALIYOR

Tarihte neredeyse başlangıcı bilinmeyen takı sanatlarından Gümüş İşletmeciliği, BELMEK'te hayat buluyor.  Günümüz modern dünyasında makineleşen takı sanatına inat, BELMEK gümüş işleme atölyesinde, gümüş plakalar, büyük sabır ve incelikle elle işlenerek birbirinden güzel takılar ortaya çıkarılıyor. BELMEK Gümüş İşletmeciliği hocası, Şeref Naz Serhatoğlu, levha halinde aldıkları gümüşlerin ısıtıldıktan sonra kıl testere ile kesilerek ajur (delikli ve desen motifli) tekniği ile işleme tabi tutulduğunu ifade ederek, tesfiye ve cilalama yapıldıktan sonra kursiyerlerin gümüşleri yetenekleriyle birleştirerek, titiz el işçiliğiyle birbirinden güzel takıları yaptıklarını söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!