Belediyeden üniversiteye

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden üniversiteye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 14:56

Ankara’da ilçe belediyelerinin öğrencilere yönelik açtığı üniversite hazırlık kursları ve kütüphanelerden başarı öyküleri çıktı. Birçok genç belediye desteği ile üniversiteli oldu.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi'nin 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde Çankaya Akademi olarak başladığı LGS ve YKS hazırlık kursları başarılı sonuçlar verdi. YKS hazırlık kursları ile istedikleri bölümlere yerleşen öğrenciler, ücretsiz kurs imkânı ve psikolojik rehberlik desteğinden dolayı Çankaya Belediyesi’ne teşekkür etti. Kurslardan yararlanan, Zeynep Köksoy, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde, Bahar Orhan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Ege Yılmaz Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bu yıl üniversiteye başlayacak. Belediye, yeni eğitim öğretim döneminde LGS ve YKS’ye hazırlanacak 4 bin öğrenciye eğitim desteği verecek. Çankaya Akademi olarak eğitim desteği programı kapasitesini bu yıl 8 kat arttıran Çankaya Belediyesi’nin Destek Eğitim Merkezleri'nde, yeni dönem ön kayıtları 10 Eylül’e kadar sürecek. Merkezlerde eğitim desteği ücretsiz verilecek. Merkezlerden yararlanmak isteyen öğrenciler ayrıntılara https://www.cankaya.bel.tr/project/12846/Cankaya-Belediyesinden-4000-Ogrenciye-Egitim-Destegi/ linkinden ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Belediyeden üniversiteye

Belediyeden üniversiteye

Belediyeden üniversiteye

Belediyeden üniversiteye

KÜTÜPHANELERDE ÇALIŞARAK KAZANDILAR

Mamak Belediyesi de 19 kütüphane ile hizmet verdi. İlçenin dört bir yanında açılan kütüphaneler öğrencilerin ders çalışmaları ve verimli zaman geçirmelerine imkân sağladı. Üniversite sınavına hazırlık yapan birçok genç de Mamak kütüphaneleri sayesinde üniversiteli oldu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Üniversite sınavında başarılı olan gençlerimizi kutluyorum. ‘Kütüphane Dostu Belediye’ ödüllü Mamak’ımız çok şükür emeklerinin karşılığını alıyor. İlçemizin dört bir yanında açtığımız kütüphaneler tam kapasite doluluk oranı ile hizmet veriyor. Mamak’ta birçok gencimizin kütüphanelerimize üyelikleri mevcut. Ben kütüphanelerimizde çalışarak hedeflerine ulaşan gençlerimizi tebrik ediyorum. Mamak Belediyesi kütüphaneleri işte bunun için var” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!