Baz istasyonu park okul dinlemiyor

Güncelleme Tarihi:

Baz istasyonu park okul dinlemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 00:00

Sayıları giderek artan baz istasyonları vatandaşları çileden çıkartırken, istasyonların parklara ve okullara yakın yerlere kurulması da tepkilere neden oluyor. Kent-Koop Mahallesi’nde iki tarafı parklarla çevrili bir yerleşim yerine baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı.

Batıkent Kent-Koop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz, herhangi bir ön çalışma yapılmadan gece gizlice dikilen bu baz istasyonlarına karşın çareyi evlerini satmak ve çoçuklarını parklara göndermemekte bulduklarını söyledi.

Öte yandan Dikmen Öveçler’de de Atasülün ilköğretim okulu yanına dikilen baz istasyonu da mahalle halkının tepkisine neden oldu. Öveçler Menekşe Apartmanı sakini Nizamettin Kürkçü, kendilerine baz istasyonu kurulması için Turkcell tarafından 20 bin TL teklif edildiğini ancak bunu kabul etmeyince BEDAŞ’a bin 500 dolar ödenerek baz istasyonu inşaatı için gerekli yerin alındığını söyledi. Apartman sakinleri, baz istasyonunun ancak Turkcell tarafından BEDAŞ’a ödenen 72 bin liralık elektrik bedelinin kendilerine ödenmesi durumunda kaldırılacağını, sağlıklarını korumak için üstüne para vermek durumunda kaldıklarını belirtti.

İyiliğiniz için

Öveçler Huzur Mahallesi Muhtarı Mehmet Baloğlu da, elektrik direğini baz istasyonu kurulması için para karşılığı kiralayan BEDAŞ’ın kendilerine, "Bu sizin iyiliğiniz için" yanıtını verdiğini öne sürdü. Kaldırımlarına baz istasyonu kurulmasına karşı olduklarını belirten mahalle sakinleri elimiz kolumuz bağlı derken; baz istasyonu kurulumu sırasında apartman sakinleri ile polis arasında da kısa süreli arbede yaşandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!