Bayrağı devraldık gururla taşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bayrağı devraldık gururla taşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2021 01:33

Hava Pilot Yarbay Mesude Küçük, Etimesgut’taki 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 211'inci Filo'da görev yapıyor.

Haberin Devamı

Yarbay Küçük, kalkış ağırlığı 15 tona kadar ulaşabilen CASA CN-235 tipi orta menzilli hafif askeri kargo uçağını kullanıyor. Yaptığı meslekten büyük gurur duyduğunun altını çizen Küçük, genç meslektaşlarına, “Biz bu bayrağı devraldık ve bu bayrağı alnımızın akıyla, gururla taşıyoruz. Bizden sonraki nesillere de, ‘bu kokpitteki yeriniz hazır, sizleri de aramızda görmekten onur duyacağız” diye sesleniyor. Erkek ağırlıklı bir meslek gurubunda çalışmanın kendisinde dezavantaj oluşturmadığının altını çizen Küçük, “Tarih sahnesine baktığımız zaman Türk kadınının Türk erkeği ile beraber kol kola omuz omuza bu vatan için savaştıklarını görüyoruz. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında, bu savaşın kazanılmasında büyük katkıları olan; Halide Onbaşı, Hamide Çavuş, adını altın harflerle tarihe yazdıran Sabiha Gökçen ve buna benzer birçok kadın kahramanı bağrından çıkarmış bir toprağın kızıyım ben de. Sonuçta onlardan aldığımız bayrağı, bizden sonraki nesillere Türk Silahlı Kuvvetleri üniforması içerisinde teslim edecek olmanın haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

BİRÇOK KADIN PİLOTU MEVCUT

TÜRK Hava Kuvvetleri içerisinde oldukça fazla kadın subayın görev aldığına da dikkat çeken Küçük, “Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde CASA tipi uçak kullanan birçok kadın pilotumuz mevcut. Ayrıca Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki diğer uçakları kullanan daha fazla kadın pilotumuz da mevcut. Ayrıca bununla beraber harekât ve uçuşu destekleyen diğer birimlerde de çalışan kadın subaylarımız mevcut” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!