Batıkent’te çöp kavgası

Güncelleme Tarihi:

Batıkent’te çöp kavgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 00:00

Yenimahalle Belediyesi’nin kendi alanlarına çöp konteyneri yerleştirmesi üzerine hareket geçen Büyükşehir Belediyesi, konteynerleri kaldırmak isterken vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Batıkent Kent Koop Mahallesi’nde, Yenimahalle Belediyesi’nin yerleştirdiği yer altı çöp konteynerlerini kaldırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile bölge sakinleri arasında tartışma çıktı. Vinç ve kepçenin önüne geçen mahalleli, “Konteynerleri kaldırırlarsa biz de çöplerimizi Büyükşehir Belediyesi’nin önüne bırakacağız” diye tepki gösterdi.
Büyükşehir ile Yenimahalle Belediyesi arasındaki ‘çöp konteyneri’ gerginliği, alan ihlali ile başladı. Yenimahalle Belediyesi Ocak ayında, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan bölgeye kendi çöp konteynerlerini yerleştirdi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle’yi uyaran bir ihtar yazısı gönderdi.

DAVA AÇTI

Bu gelişme üzerine Yenimahalle Belediyesi ise “yapılanın halka hizmet olduğunu ve cadde ile parklara zarar verilmeden konteynerlerin yerleştirildiğini” belirten bir cevap yazdı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar sonrasında konteynerlerin bir kısmını yerleştiremeyen Yenimahalle Belediyesi savcılığa başvurarak yürütmeyi durdurma davası açtı.

HALK TEPKİSİ

Haberin Devamı

Davanın açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Müdürlüğü ile birlikte yaklaşık 30 zabıta ekibi, bir vinç yardımıyla konteynerleri kaldırmak için harekete geçti. Yedi tane konteyneri kaldıran Büyükşehir Belediyesi ekiplerine Kent Koop Mahallesi sakinleri tepki gösterdi.

ÇALIŞMA YARIM KALDI

Bölge sakinlerinin tepkisi ile karşılaşan Büyükşehir ekipleri, çalışmayı yarıda bıraktı. Vatandaşlar şunları söyledi:
“Buralar çöpten geçilmiyordu. Yenimahalle Belediyesi buraları temizledi ve çiçeklendirdi. Büyükşehir de şimdi verilen hizmeti geri almaya çalışıyor. Konteynerleri kaldırırlarsa biz de çöplerimizi Büyükşehir Belediyesi’nin önüne bırakacağız” dedi. BüyükşehirBelediyesi, kaldırdığı yedi konteyneri tekrar yerine yerleştirdi. Konteynerlerin bazılarının zarar gördüğü belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!