Başman genç müziğin dünya yönetiminde

Güncelleme Tarihi:

Başman genç müziğin dünya yönetiminde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 00:00

Uruguay’ın başkenti Montevideo’da gerçekleşen 66. Jeunesses Musicales International (Dünya Gençlik Müzik Örgütü) Yıllık Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Koordinatörü Elif Başman dünya yönetim kuruluna seçildi.

ÜLKE bazında 80 üyesi ile dünyanın en geniş ve aktif, gençlik ve müzik ağı olan Dünya Gençlik Müzik Örgütü, yerel, ulusal ve uluslararası projelerle gençliğin müzik yolu ile gelişmesine araç oluyor. Her yıl 36 bin farklı müzik etkinliği ile 30 yaş altı 5 milyon gence ulaşan ve yaklaşık 70 yıldır, müziğin gücü ile sosyal, coğrafi ve kültürel bir diyalog için platform olan örgütün Avrupa Yönetim Kurulu’nda ise Sevda?Cenap And Müzik Vakfı’ndan İbrahim Barışık yer alıyor.

Gençlerin kişisel gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini, gençlere konser yapma olanağı sağlanması, vizyonlarının genişlemesi ve müzik kariyerlerinde ilk basamakları güvenle çıkmaları alanında çok etkin bir organizasyon olduğunu belirten Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Koordinatörü Elif Başman organizasyon ile ilgili şunları söyledi:

“Örgüt yönetiminde üstlenilen bu üst düzey görevler Türkiye’de müzik alanında çalışan gençlerin dünyada isimleri duyurmaları ve değişim programlarından daha verimli yararlanmalarını sağlayacaktır. Vakıf, Uluslararası Ankara Müzik Festivali ile yaptığı hizmeti bu örgüt vasıtasıyla da yapacak ve bu Türkiye’nin tanınmasına araç olacak. Organizasyonda çok fazla çeşitli projeler yer alıyor. Biz şimdiye kadar Kıbrıs, İsveç, Norveç’te yapılan ETNO kamplarına genç müzisyenlerimizle katıldık ve orada çok büyük kitlelere konserler verildi. Bu hem müziğimizi kültürel anlamda değiştirmek oluyor hem de genç müzisyenlerin kalabalık seyirci önünde sahne deneyimi kazanmasını sağlıyor. Bu organizasyonda dikkat çeken bir diğer şey ise gençlerin buluşma evleri, Hırvatistan ve Almanya’da var. Tarihi binalarda gençlerin konaklayıp müzik yapabilecekleri, seminerlerden faydalanabilecekleri çok güzel noktalar ve herkese açık.”

Tek yönlü vakıf değil

SEVDA?CENAP And Müzik Vakfı’nda yıllardır gençlere yönelik çalışmaların çok etkin olduğunu belirten Başman korolar, çalışma grupları, üniversite konserleri, üniversite öğrencilerinin ayağına giderek düzenlenen seminerler, sempozyumların yanı sıra müzik eğitimi alan öğrencilere karşılıksız burslar sağlandığının altını çizerek şu şekilde devam etti:
“Vakıf olarak tüm bu organizasyonların yanı sıra vakıf binamızda kursların yapıldığı bir yerimiz var. Burada hem keman, piyano, flüt gibi kurslarımız var hem de toplu derslerimiz mevcut. Okul öncesi müzik eğitimi, çocuk ve kadınlar korosu çalışması yapılıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!