Başkentte Libya protestosu

Güncelleme Tarihi:

Başkentte Libya protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 00:00

İnsan hakları savunucusu bir grup Libya Büyükelçiliği önünde, Libya yönetiminin halk ayaklanmasını bastırma yöntemini protesto etti.

Haberin Devamı

Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), MAZLUMDER,  Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyesi bir  grup Libya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplantı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan,  Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki halk direnişlerinin otoriter ve totaliter  rejimlerin varlıklarını sürdüremeyeceğinin bir göstergesi olduğunu savundu.
Türkdoğan, “Tunus, Mısır, Ürdün, Yemen, Bahreyn, Umman ve Libya’daki  halk direnişleri zorla bastırılmaya çalışıldı. Son olarak Libya’daki yönetimin  halk direnişini bastırmak için orduyu ve paramiliter grupları kullanması ve halk  üzerine ateş açma emri vermesi insanlığa karşı suçların işlenmesine sebep oldu.  Libya’de öldürülen insan sayısı binlerce ifade edilmektedir” dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin Libya için aldığı kararların  önemli olduğunu belirten Türkdoğan, “BM ve NATO gibi örgütlerin yukarıda  belirtilen ülkelere askeri müdahale bulunarak olayları daha da işin içinden  çıkılmaz bir hale getirmemelidir” uyarısında bulundu.
Türdoğan, basın açıklamasının bir örneğini Libya Büyükelçisine  ulaştırılmak üzere elçilik görevlilerine verdi. Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona  erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!