Güncelleme Tarihi:
Bu yıl balık sezonunun gözdesi hamsi olurken, hamsiyi sardalya ve mezgit izliyor. Kasa fiyatı 40-80 TL arasında değişen hamsi, tezgahlarda ise 5-10 TL arasında satışa sunuluyor.Kış aylarının başlamasıyla Başkentlilerin sofralarının vazgeçilmesi olan balık Türkiye’nin birçok noktasından Ankara’ya geliyor. Zonguldak Ereğli, Rize, Hopa ve Trabzon’da avlanılan hamsi, sardalya, mezgit, barbun, tekir, levrek, küpes, istavrit ve çipura Başkent’te ekim ayında bin 600 ton, kasım ayında ise bin 400 ton tüketildi. Çocukluğundan beri balıkçılık yaptığını ve balık tüketiminde Başkentlilerin şanslı olduğunu belirten Faruk Duman, “Karadeniz’in en taze balığını İstanbul’dan önce Ankara yer” diye konuştu.