Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 9 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar, Özel Arı Lisesi, Tınaztepe Lisesi, Büyük Kolej ve Kırkkonaklar Anadolu Lisesi...

GRUP DARKNESS VOCATION SOKULLU MEHMETPAŞA LİS.

SOKULLU Mehmet Paşa Lisesi’nin grubu, yarışmaya icra dalında katılacak ve Amon Amarth’ın Death In Fire isimli şarkısını seslendirecek.

Okulun müdür yardımcı Ece Gündoğan, şunları söyledi:

"Geçen sene başarılı bir sonuç aldık. Bu tür etkinliklerin gençlerin sağlığı üzerinde olumlu bir etkisi var. Nice yetenekli gençlerin bu tür organizasyonlar sayesinde ileride iyi yerlerde olabileceklerine inanıyorum. Öğrencilerimizn çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Geçen seneki grubumuz gibi bu seneki grubumuz da iddialı. Okul olarak onlara elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Umarım güzel bir sonuç elde edeceğiz."

GRUPKARTI

Cem Kalkanoğlu/Gitar: İleride müzisyen olmak istiyorum. 3 yıldır gitar çalıyorum. Müziğe Death Spirit grubundan etkilenerek başladım.

Baran Utku Tekin/Gitar: İleride müzisyen olmak istiyorum. Müziği yaşamımda hobi olarak devam ettireceğim. 4 yıldır gitar çalıyorum. Kendi merakım sayesinde müziğe başladım.

İzzet Gündoğdu/Gitar: İleride müzisyen olmak istiyorum. Bir grupta yer alıp müziğimi orada yapmak istiyorum. "Death" tarzı şarkılar hoşuma gidiyordu ben de bunları çalmak istedim. 4 senedir gitar çalıyorum.

Çağrı Zorlu/Bateri: 5 yıldır bateri çalıyorum. Bateriye başlamam çok trajikomik bir şekilde oldu. Arkadaşım beni rezil etmek için baterinin başına itti. Ben de merak edip çalmaya başladım.

Mert Arslan/Vokal: 7 yıldır müzikle uğraşıyorum. Üniversitede felsefe bölümü okumak istiyorum. Müzik benim için bir hobi değil. Hayatımda önemli bir yeri var.

GRUP ALT-ÜST KIRKONAKLARANADOLULİSESİ

Bu yıl daha tecrübeliyiz

YARIŞMADA icra dalında Pink Floyd’tan Another Brick in The Wall isimli şarkı ile sahneye çıkacak olan Kırkkonaklar Anadolu Lisesi’nin grubu, beste dalında da Oyun isimli çalışmalarını seslendirecek.

Okulun müzik öğretmeni Nevin Topçu, şunları söyledi:

"Yarışmanın gençler için olumlu olduğunu düşünüyorum. Yarışmaya 2. kez katılıyoruz. İlk yarışmada tecrübesizdik ama bu seneki yarışma için bir tecrübe edindik ve daha iddialıyız. Hazırlık aşamasında öğrencilerimizle gayet iyi hazırlandık. Ders içinde ve ders aralarında öğrencilerimiz çalışmakta zorluk çektiklerinden dolayı kendileri bir stüdyo kiraladılar ve çalışmalarımızı o stüdyoda sürdürüyoruz."

GRUPKARTI

İbrahim Özmen/Bateri: İleride hukuk okumak istiyorum. Üniversite de müzikle ilgileneceğim. Müziğe 7. sınıfta okul bandosuna girerek başladım. Trampetten sonra davula ilgi duymaya başladım.

Çisil Erdem/Vokal: Müzik ile ilgili bir gelecek düşünmüyorum. Hukuk okumak istiyorum. 3 yıldır modern dans yaptım. İleride dans okulu açmak istiyorum. Müziğe ilgim 5. sınıfta gitar çalarak başladım.

Canberk Tuğcu/Bas Gitar: Müzik benim için 2. planda olucak. Müziğe 8. sınıfta gitar kursuna giderek başladım. O günden beri çalıyorum.

Emrehan Nasuhbeyoğlu/Gitar:
İnşaat mühendisi olmak istiyorum. Blues içerikli bir grup kurmak istiyorum. Kendi merakım ile 7. sınıfta gitar çalmaya başladım.

Eren Mert İrez/Gitar: Mühendislik okumak istiyorum. Müziği üniversite de devam ettireceğim. Müziğe lise 1. sınıfta klasik gitar çalarak başladım.

GRUP ZAMAN TINAZTEPELİSESİ

Sosyal faaliyetlerde okulu ’ileri’ taşıyacağız

TINAZTEPE Lisesi yarışmada icra dalında Duman’ın Dibine Kadar isimli şarkısını seslendirirken, beste dalında da şansını deneyecek.

Okul Müdürü Bilal Karademir, "Okulumuz başarılarının yanı sıra sosyal faaliyetlerde de adını duyuran bir okul. Biz okulumuzu bu konuda daha da ilerilere taşımak için öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de destekliyoruz. Gençlerimize yarışmada başarılar diliyorum" diye konuştu.

GRUPKARTI

Bahadır Alkaç/Gitar:Üniversitede siyasal bilimler üzerine eğitim görmek istiyorum. Müzikle ilgilenmeye bas gitar çalarak başladım ve elektro gitarla devam ediyorum.

Gizem Alpaslan/Solist: Üniversitede hukuk eğitimi almak istiyorum. 1. sınıfta aldığım piyano eğitimi ile müzikle ilgilenmeye başladım.

İbrahim Berat Akkaya/Bateri: Gelecekte mühendislik eğitimi almak istiyorum. 6 yaşında vurmalı çalgılara olan ilgimi keşfetmemle birlikte müzikle uğraşmaya başladım.

Güray Özen/Gitar:Üniversitede hukuk eğitimi görmek istiyorum. Babamın yönlendirmesi üzerine gitar kursuna başlayarak müziğe ilk adımını attım.

Gökhan İnce/Bas gitar: Üniversitede işletme okumak istiyorum. 2,5 yıl önce elektro gitar çalarak müziğe başladım.

Alihan Türktarhan/Vokal: Şan eğitimi alarak konservatuvarda okumak istiyorum. 9. sınıfta gitar çalarak müzikle daha yakından ilgilenmeye başladım.

GRUP HIGH VOLTAGE ÖZELARILİSESİ

Eksiklerimizi tamamladık

ÖZEL Arı Lisesi, bu yıl yarışmaya icra dalında Titanic filminin unutulmaz şarkısı My Heart Will Go On ile katılırken, beste dalında Aşkın Yan Etkileri isimli çalışmasını seslendirecek.

Okulun müdür başyardımcısı Güler Şen, şunları söyledi:

"Geçen sene ilk kez düzenlenen bu yarışmaya, bu yıl tekrar katılıyoruz. Bu yarışmanın Hürriyet Gazetesi aracılığı ile yapılması bizim için önemli. Gençler geçen seneki yarışmaya göre eksiklerini tamamladılar. Geçen sene yaptıkları hataları bu sene yapmadılar. Hem dersi hem de müziği bir arada yürütmeye çalışıyorlar. Ve bu onları mutlu ediyor. Yarışmaya katılan herkese başarılar dilerim."

GRUPKARTI

Oğuzhan Topçuoğlu/Gitar: ODTÜ Mimarlık okumak ve ileride mimar olmak istiyorum. Babam da eskiden müzik ile uğraşıyordu ben de ondan özenerek müziğe başladım.

Merve Akman/Solist: Üniversitede hukuk bölümü okumak istiyorum. Müzikle hobi olarak uğraşmak istiyorum. Dinlediğim parçaları söyleyerek müziğe başladım. 3 senedir şarkı söylüuorum.

Cem Kepenek/Gitar: Üniversitede işletme bölümü okumak istiyorum. Müziğe klasik gitar ile başladım. 4 senedir müzik ile uğraşıyorum hobi olarak sürdürmeyi düşünüyorum.

Cemre Ağaoğlu/Yan Fülüt: İleride doktor olmak istiyorum. Aynı zamanda müziğe de devam etmek istiyorum. 1. yaş günümde annemin aldığı org sayesinde müziğe başladım ve hala da çalıyorum. 7 yıl önce piyano çalmaya başladım. Sonrasında keman ve yan fülüt çalmaya başladım.

Semih Kıyak/Bateri: Üniversitede tıp okumak istiyorum. Aynı zamanda konservatur da okumak istiyorum. Ailemin ve arakdaşlarımın sayesinde müziğe adım attım. Müziğe 9 sene önce 2. sınıfta gitarla başladım.

GRUP JAZZ BÜYÜKKOLEJ

Öğrencilerimizin performanslarına çok güveniyoruz

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda Büyük Kolej bu yıl icra dalında Fever isimli şarkı ile şansını deneyecek. Okulun müzik öğretmeni Ali Bilgin, "Büyük Kolej olarak müzik alanında yıllardır iyi şeyler yapmaya çalıştık. Grup elemanlarımıza hem yetenekleri açısından, hem kişilikleri açısından çok güveniyoruz. Yarışmada güzel bir performans sergileyeceklerine de inanıyoruz" dedi.

GRUPKARTI

Gökçe Şahin/Solist: Üniversitede uluslararası ilişkiler ya da tercümanlık bölümü okumak istiyorum. Müzikle ilgilenmeye 5 yaşında aldığım piyano dersleriyle başladım.

Okyanus Akın/Piyano-gitar: Üniversitede uluslararası ilişkiler eğitimi almak istiyorum. 4 yaşında klavye çalarak müziğe başladım.

Erkin Sağsen/Bateri-gitar: Üniversiteye girdikten sonra da müzikle daha profesyonel boyutta uğraşmak istiyorum. Müziğe babamın teşvik etmesiyle gitar ve piyano çalarak başladım.

Görkem Er/Bas gitar: İleride reklam sektöründe çalışmak istiyorum. Müzikle yakından ilgilenmeye lisede başladım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!