Başkent’te zorlu yarış

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te zorlu yarış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 01:27

Türkiye Otomobil Tırmanma Şampiyonası’nın 8. ayağı, Kazan-Keçiören arasındaki parkurda yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen 2013 Türkiye Otomobil Tırmanma Şampiyonası’nın 8. ayağı, Kazan-Keçiören Güzelyurt arasındaki, 8.5 kilometrelik parkurda yapıldı. Yarışmaya, değişik illerden 11 sporcu katıldı. Bir pilotun yarış alanına gelirken kaza yapması, diğerinin otomobilinin arızalanması nedeniyle 2 araç müsabakadan diskalifiye edildi.
ANOK Başkanı Metin Ertuğrul, tırmanma yarışlarını son 3 yıldır Ankara dışında düzenlediklerini belirterek, “Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün katkılarıyla yarışları tekrar Ankara’ya kazandırdık. Sporcular da bundan oldukça memnun. İnşallah uzun yıllar bu yarışı bu parkurda tekrarlayacağız” dedi. Ertuğrul, ANOK’un Kazan’da otokros parkuru olduğunu ve uzun süredir burada yarışlar düzenlenlediklerini vurgulayıp, bu müsabakaya katılan sporcuların otokros branşında da yarışacağını söyledi.
Müsabaka, araçların motor büyüklüğüne göre 4 grupta düzenlenirken ilk sırada şu pilotlar yer aldı:
1. Kategori: Alper Özdemir 13:12’446, 2. Kategori: Egemen Çivicioğlu 9:42’248, 5. Kategori: İbrahim Şendil 9:06’710, 6. Kategori: Kamil Karakaş 9:32’730. En iyi çıkış yapan araç kupasını ise 4:27’770 ile İbrahim Şendil elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!