Başkent’te hırsız çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te hırsız çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2010 00:00

Jandarma ve polisin 10 ayrı adrese eşzamanlı yaptığı operasyonda nitelikli hırsızlık yapmak suçundan biri kadın 16 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

ANKARA’da jandarma ve polis tarafından 10 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, hırsızlık amacıyla suç örgütü oluşturan biri kadın 16 kişi kıskıvrak yakalandı. Zanlıların Ankara ve ilçelerinde değişik zamanlarda ev ve işyerlerinden hırsızlık yapıkları belirlendi.
Nitelikli hırsızlık
Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yöneticiliği yapmak, bu örgütü üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde nitelikli hırsızlık yapmak, hayvan hırsızlığı yapmak, hırsızlık malı bilerek satın almak, örgüt içindeki yapıya bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlarından biri kadın 16 kişi jandarma ve polis tarafından takip edildi.
Teknik takip
Teknik takibin sonucunda T. Polat liderliğinde C.T., G.P., F.K., Y.A., S.E., F.A., A.Ö.,
H.B. ve M.T., ayrıca hırsızlık malını bilerek satın aldıkları belirlenen
O.Y., T.Y., T.Ü., M.K., ve M.Ü. isimli şahıslara yönelik 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda göz altına alınan zanlılar Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi ve burada ifadeleri alındı. Zanlılardan H.E. isimli bir kişinin de arandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Şehirde  30’dan fazla hırsızlık yapmışlar

- P+1 ve Ankara jandarması ile Ankara polisinin birlikte Sincan, Keçiören ve Altındağ’da 10 ayrı adrese düzenlediği operasyonlarda
göz altına alınan zanlıların 30’dan fazla hırsızlık yaptıkları tesbit edildi.
- Şebekenin Ankara ili ve ilçelerinde oto kiralama şirketlerinden araç kiralamak suretiyle çevre ilçelerden ev ve işyerlerinden, kamuya ait yerlerden su motoru, elektrik trafosu, bakır tel, değerli ev eşyaları, küçük baş hayvan hırsızlığı yaptıkları anlaşıldı. 3 aydır takip edilen zanlılar, Polatlı adliyesine sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!