Öğretmenleri olmasa da yetenekleri ile varlar
İki yıldır müzik öğretmeni olmayan İncirli Lisesi müzik grubunun üyeleri, tüm zorluklara rağmen yarışma için iddialı olduklarını söylediler. Okul Müdürü Mazharettin Fidan, kısıtlı imkanlara rağmen öğrencilere destek için çırpınıyor, öğrencilerinin yeteneklerine sonuna kadar güveniyor.
İNCİRLİ Lisesi’nin yarışma heyecanı içindeki müzisyen öğrencileri, iki yıldır okullarında müzik öğretmeni olmamasına rağmen kendilerini geliştirdiklerini ve her zorluğa rağmen iddialı olduklarını söylediler. Grubun solisti Eren yolcu, şunları söyledi:
"Her ne kadar bize yol gösterecek deneyimli bir hocamız olmasa da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu yarışma artık bizim bir parçamız oldu. Onunla yatıp onunla kalkıyoruz. Başarılı olmak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız."
ONLARIN YANINDAYIZ
Öğrencilerinin büyük bir hevesle bu yarışmaya katıldıklarını belirten Okul Müdürü Mazharettin Fidan da şöyle konuştu:
"Okulumuzda iki yıldır müzik öğretmeni yok. Buna rağmen rehber öğretmenlerimiz vasıtasıyla bu hevesli gençlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herşeye rağmen onların yanındayız, tüm zorluklara rağmen destek olacağımızı belirtmek isterim. Her ne kadar imkanlar kısıtlı olsa da kendilerine güveni tam olan bu yetenekli gençlerimizin bu yarışmada derece alacağını biliyorum."
MANEVİ DESTEK İSTİYORUZ
Baterist Erinç Menteş de önlerindeki tek engelin kısıtlı imkanlar olduğunu söyledi.
Okul müdürlerinden ve öğretmenlerinden de tam destek gördüklerini belirten Menteş, "Sahnede herkesin gözü bizim üstümüzde olacak ve seyirciyi kendimize hayran bırakacağız. Bu konuda okulumuzdan ve çevremizden manevi desteklerini esirgememelerini istiyoruz" dedi.
Açılış tarihi: 1969
e-Posta: info@incirlilisesi.com
Öğretmen Sayısı: 90
Derslik Sayısı: 33
Sosyal Tesisleri: Spor salonu,
yemekhane, kafetarya, kütüphane
2007 yılı başarıları: Adres: Yunus Emre Caddesi No: 78
Yenimahalle
Telefon: 3216102
Öğrenci mevcudu: 2 bin
GRUP KARTIHakan Öztürk (gitar): 18 yaşında, üç yıldır gitar çalıyor, hukuk okuyup avukat olmak istiyor.
Eren Yolcu (solist): 18 yaşında, küçüklüğünden beri müzikle uğraşıyor, konservatuar en büyük hedefi ve müziği profesyonel olarak yapmak istiyor.
Anıl Özcan (gitar): 17 yaşında, iki yıldır gitar çalıyor, konservatuar okuyup müziği hayatının her yerine taşımak istiyor.
Erinç Menteş (bateri): 16 yaşında, iki sene bateri ve gitar çalıyor. Müziğin kendisi için vazgeçilmez olduğunu söylüyor.
Cengizhan ÇATAL
Katılmak bizim için mutluluk
50. Yıl Lisesi’nin genç müzisyenleri çok heyecanlı. Okul Müdürü Halil Kılıç da aynı heyecanı taşıyor ve öğrencilerini desteklediğini ifade ediyor.
50. Yıl Lisesi öğrencileri, çalışmalarına büyük bir heyecanla devam ediyor. Öğrencilerin çok istekli olduğunu ifade eden Kılıç, şunları söyledi:
"Her yıl resim, müzik ve tiyatro alanlarında seçmeler yapıyoruz. Çocuklarımızın isteği kabiliyetle birleştiği zaman ortaya güzel şeyler çıkıyor. Sosyal etkinliklere katılan öğrencilerin derslerinin daha zayıf olduğu yanlış bir düşünce."
YANLIŞ YOLLARA SAPMIYORLAR Sosyal etkinliklerin, çocukların yanlış yollara sapmalarını da engellediğini söyleyen müzik öğretmeni Gökçen Bozdoğan ise, "Bu tür yarışmalar, çocukların özgüvenini geliştiriyor. Heyecanlarını yenmeyi öğreniyorlar" dedi. Bozdoğan, "Grubumuz şu anda gelişmeye müsait bir durumda. Çocuklarla birlikte ciddi bir çalışma takvimi hazırladık" şeklinde konuştu.
EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ
Grup adına konuşan Solist Gökçesu Gülay da şunları söyledi: "Tüm eksikliklerimizi tamamlayıp, başarılı olmak istiyoruz. Bu yarışma bizim için güzel bir başlangıç. Başka çalışmalara da basamak olabilecek bir etkinlik. Böyle bir etkinlikte yer almak, bizim için büyük mutluluk."
OKUL KARTIAçılış tarihi: 1973
Öğrenci mevcudu: 900
Öğretmen sayısı: 65
Derslik sayısı: 28
Sosyal tesisleri: Tiyatro ve konferans salonu, müzik ve resim atölyesi, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane.
Adres: Etem Köslü Sok. no:13 Seyranbağları
Telefon:(0312)4314622
GRUP KARTIÖzge ERTUĞRUL (Bas gitarist): 17 yaşında, 5 senedir gitar çalıyor. İktisat okumak, müzikte de ilerlemek ve iyi bir grupta çalmak istiyor.
Sinan SONAKIN (Solist): 17 yaşında, ortaokuldan beri müzikle ilgileniyor. Elektrik - elektronik mühendisi olmak istiyor.
Gökçesu GÜLAY (Solist): 18 yaşında, 4 senedir okul grubunda. Bir üniversitenin müzik bölümüne girmeyi ve iyi bir grubunun olmasını istiyor.
Gizem ÇİMENOT (Baterist): 17 yaşında, müziğe 3 yaşından beri ilgi duyuyor. Müzisyen bir aileden geliyor. İyi bir baterist olmak istiyor.
Koray AVCI (Elektro gitarist): 16 yaşında, 5 senedir müzikle ilgileniyor. İlerde müzik eğitimi almak ve iyi bir grupta çalmak istiyor.
Turan SOPAZ (Elektro gitarist): 17 yaşında, 4. sınıfta müzikle ilgilenmeye başlamış. Müzik eğitimi almak ve grubuyla daha iyi bir noktaya gelmek istiyor.
Hande BAŞPINAR
Hedef ÖSS’den sonra yarışmada da başarı
GAZİ Anadolu Lisesi Müzik Grubu’nun üyeleri yarışma için çok sıkı bir tempoyla çalıştıklarını söylediler. Kendilerini ve öğrencilerini yarışma için ciddi anlamda bir "kampa" aldıklarını söyleyen müzik öğretmenleri Şehnaz Babacan ve İnanç Borulda, öğrencilerinin bu yarışmayı kazanmaları için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
Borulda, "Öğrencilerimizin hepsini tek tek yarışma için motive etmeye çalışıyoruz. Bu yarışma bizler ve okulumuz için çok önemli" dedi.
EN ZEKİLERLE BERABERİZ Müzik öğretmeni Şehnaz Babacan da şunları söyledi:
"Bu genç izin hepsi bu yarışma için oldukça hevesliler. Bu çalışma temposuyla da kazanacaklarına inanıyoruz. Onlar bu okula gelene kadar çok zorlu sınavlardan geçtiler. ÖSS’de de dereceleri silip süpüren bir okuluz. Hepsi özel olarak seçilmiş en yetenekli öğrencilerimiz. Yarışmada bu kadar zeki ve yetenekli öğrenciler sayesinde birinci geleceğimize inanıyorum."
Grubun elektro gitaristi Ceren Koğa birinci olacaklarına şimdiden inandıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Kendime, arkadaşlarımıza ve okulumuzun bize verdiği tam desteğe güvenerek şunu söyleyelibilirim ki biz kesinlikle birinci olacağız. Bu yarışma şimdiden rüylarıma giriyor."
Öğrencilere verdikleri desteğin tam olduğunu ifade eden Okul Müdürü Hafız Topçu da, "Öğrenciler bu konuda bizden ne isterlerse anında yerine getirmeye çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Gazi Anadolu bir ödülü daha kazanacaktır. Gençlerimize ve onların yeteneklerine olan güvenimiz tamdır" dedi.
OKUL KARTISosyal Tesisleri: Kapalı spor salonu, konferans salonu, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, konferans salonu, bilgisayar sınıfları, yemekhane, yurt, kafetarya, kütüphane.
Derslik Sayısı: 38
Öğretmen Sayısı: 80
Öğrenci mevcudu: 1050
Açılış tarihi: 1985
Adres: Söğütözü 1. Cadde, No: 115
2007 yılı başarıları: Yenimahalle İlçesi 2006-2007 Liseler Arası Ses Yarışması’nda pop müzik birincisi, aynı yarışmada Türk Halk Müziği birinciliği.
e-Posta: 123144@meb.gov.tr
Telefon: 2850148
GRUP KARTICansu Kavşat (solist): 17 yaşında, doğduğundan beri şarkı söylüyor. Dört yıldır keman çalıyor. en büyük hayali hem keman hem ses konusunda dünya çapında tanınmak.
Cansu Karakaya (geri vokal): 18 yaşında, küçüklüğünden beri şarkı söylüyor. En büyük hayali senfoni orkestrası eşliğinde dünyü çapında konserler vermek.
Nazlı Sönmez (klavye): 17 yaşında, sekiz yaşından beri piyano çalıyor. En büyük hayali hem müzisyen hem doktor olmak.
Faruk Can Özdemir (davul): 17 yaşında, altı yıldır davul çalıyor. En büyük hayali mimar olmak.
Burak Ceylan (eletkro gitar): 17 yaşında, bir buçuk yıldır gitar çalıyor. En büyük hayali ünlü olup ’ulaşılması zor’ olarak nitelediği hayallerini gerçekleştirmek.
Soydinç Soy (elektro gitar, vokal): 16 yaşında, beş yıldır gitar çalıyor. Bütün hayallerinin çok büyük olduğunu söylüyor ve başkalarına söylediği zaman gerçekleşmeyeceğine inanıyor.
Kağan Basa (bas gitar): 16 yaşında, bir buçuk yıldır gitar çalıyor. En büyük hayali gitarıyla şöhret olmak.
Ceren Koğa (geri vokal, elektro gitar): 16 yaşında, yedi yıldır gitar çalıyor. En büyük hayali genetik mühendisi olmak.
Ezgi Çınar (solist): 16 yaşında, küçüklüğünden beri severek şarkı söylüyor. En büyük hayali ODTÜ Mimarlık bölümünü kazanmak.
Cengizhan ÇATAL
Yarışmanın rengi bizim grup olacak
TOKİ Anadolu Lİsesi müdürü Enver Çelebi 2 yıllık yeni bir okul olmalarına rağmen öğrencilere her türlü donanım ve imkanı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Müdür yardımcısı Ökkeş Kurt ise, "Yeni kurumlar dinamiktir. Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinde heyecan var. Sahip olduğumuz amatör ruhla okulumuzu tanıtmak, kendimizi ispat etmek istiyoruz" dedi.
Anatolya grubu üyeleri enstrumanlarının çok çeşitli olduğunu ve buna uygun bir parça seçtiklerini belirttiler, Okul müdürü Enver Yeniçeri ve müzik öğretmenleri Didem Özeken’e destekleri için teşekkür etmeyi ihmal etmediler.
Tek eksiklerinin piyano olduğunu vurgulayan müzik öğretmeni Didem Özeken de, "Yarışmaya bir ay kala piyano kiralayacağız. Çocuklarımın hepsi konservatuvar düzeyinde. Hepsine güvenim sonsuz. Yarışmaya en iyi şekilde hazırlanıyorlar" dedi.
OKUL KARTIAçılış tarihi: 2005
Öğrenci mevcudu: 528
Öğretmen sayısı: 35
Derslik sayısı: 22
Sosyal tesisleri: Spor salonu, çok amaçlı konferans salonu, resim ve müzik odaları, bilgi teknoloji sınıfı, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, tüm sınıflarda projeksiyon ve internet bağlantısı.
Adres: 6. Etap Eryamanevleri Etimesgut
Telefon: 283 30 50-283 50 90
e-posta: 964415@meb.gov.tr
GRUP KARTIBilge Özcan (Yan flüt): 17 yaşında. 1 yıldır yan flüt çalıyor. Liseden sonra hukuk okumak istiyor.
Yelina Kılıçoğlu (Keman): 16 yaşında. 10 yaşından beri kemanla ilgileniyor. Liseyi bitirdikten sonra diş hekimliği okumayı hedefliyor.
Gözde Özçağlar (Keman): 17 yaşında. 2 yıldır keman çalıyor. Asıl ilgi duyduğu alan Türk Sanat Müziği. Üniversitede hukuk okumak istiyor.
Eda Gökmen (Solist): 17 yaşında. Babası ve ablası müzikle yakından ilgileniyor. İlerde grafik tasarımı okumayı hedefliyor.
Merve Demirkol (Vokal): 17 yaşında. İlerde ne okumak istediği konusunda henüz kesin bir kararı yok.
Dilara Ekin Demirci (Piyano vokal): 17 yaşında. 12 yıldır piyano çalıyor. Müzik onun için olmazsa olmaz. Üniversitede psikoloji eğitimi almak istiyor.
Baran Ercan (Bas ve elektro gitar): 17 yaşında. 2 yıldır bas gitar, 7 aydır elektro gitar çalıyor. Mühendislik okumayı hedefliyor. Müzikle de uğraşmaya devam edeceğini söyledi.
Mustafa Cem Özdemir (Elektro gitar): 17 yaşında. 4 yıldır elektro gitar çalıyor. İleride müzikle uğraşmak istiyor.
Aras Gönendik (Bas gitar): 17 yaşında. 1 buçuk yıldır bas gitar çalıyor. Üniversitede fizik mühendisliği okumayı hedefliyor.
Müşvik Ali Buğra Karadağ (Bateri): 17 yaşında. 5 yıldır batari çalıyor. Uluslararası hukuk okumayı hedefliyor. İlerde evinin bir odası stüdyo olsun istiyor.
Kuntay Cırdı (Klavye ve gitar): 16 yaşında. 8 yıldır klavye, 1 yıldır da gitar çalıyor. Hedefi üniversitede mimarlık okumak. Müzikle de iç içe olmak istiyor.
Sena Karaıslı (Keman): 16 yaşında. 1 buçuk yıldır keman çalıyor.
Miray YILMAZ