Başkent ekipleri filenin ‘Efe’si

Güncelleme Tarihi:

Başkent ekipleri filenin ‘Efe’si
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 16:21

CEV Challange Cup’ta yarı finale yükselme başarısı gösteren Halkbank, Avrupa’da oynadığı son 6, ligde ise çıktığı 18 maçı da kazandı. Ziraat Bankkart da iki kulvardaki başarılı çizgisini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.

Haberin Devamı

Efeler Voleybol Ligi’nde 18. hafta geride kalırken, Ankara’nın iki takımı; Halkbank ve Ziraat Bankkart, şampiyonluk mücadelesini ilk iki sırada sürdürüyor.
Halkbank son oynadığı müsabakada Bingöl Solhanspor’u kendi evinde 3-0 yenerken, Ziraat Bankkart da deplasmanda Sorgun Belediyespor’u 3-1 mağlup etti.
Halkbank, ligde oynadığı 18. maçını da kazanırken, yenilgisizliğini sürdürdü. Mavi-beyazlılar, bu galibiyetin ardından puanını 51’e yükseltip, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 5’te tuttu.
Başkent ekibi, ligin 19. hafta maçında, İzmir’de ALTEKMA ile karşılaşacak.

BAŞARININ ANAHTARI BİRLİK VE BERABERLİK

Halkbank’ın smaçör oyuncularından Abdullah Çam, ligde 18 maçta 18 galibiyet aldıkları için kıvanç duyduklarını söyledi. Önlerinde, en az arkalarında bıraktıkları kadar zor bir dönem olduğunu bildiklerini ifade eden milli sporcu, “Çarşamba-perşembe günü Challenge Kupası, cumartesi de lig maçı oynadık ve kayıpsız geçtik. Gelinen bu nokta çalışmanın, birlik ve beraberliğin sonucu. Bunu bildiğimizden, idmanlarda dikkatli ve gayretliyiz. Sahada da bunun ödülünü alıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için konsantrasyonumuzu yitirmeden devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

AVRUPA’DAKİ YOLCULUĞUNDA RAKİBİNİ BEKLİYOR

Türkiye’yi CEV Challenge Kupasında temsil eden Halkbank, geride kalan hafta Estonya’nın Talınn Technical University ekibi ile çeyrek finalde karşılaşırken, 2 takımın kendi aralarında yaptığı anlaşma gereği Ankara’da oynadığı 2 maçı da 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Başkent ekibi, bu netice ile son 6 Avrupa maçını da yenilgisiz tamamlamış oldu.
Halkbank’ın yarı finaldeki rakibini belirleyecek eşleşmenin ilk randevusunda, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos AC Athens, İspanyol rakibi CAI Teruel’i 3-1 mağlup etti.

HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Halkbank’ın pasörü Aslan Ekşi, Avrupa Kupası’nda turu geçtikleri için çok mutlu olduklarını dile getirip, “Finale giden yolda bir engeli daha aştık. Bu sonucu camiamıza armağan ediyoruz. Takım olarak efektif ve kaliteli idmanlar yapıyoruz. Bu sezona damga vurmak istiyoruz. O nedenle önümüzdeki iki hedef Türkiye Ligi’nde ve Challenge Kupası’nda şampiyonluk. Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ZİRAAT BANKKART AVRUPA’DA ESİYOR

Haberin Devamı

Efeler Ligi’nde geride kalan sezon şampiyon olan ve ülkemizi CEV Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Ziraat Bankkart, hem bu bu kulvarda hem de ligde başarlı bir grafik çiziyor. Kırmızı-beyazlılar, B Grubundaki 4. maçlar geride kalırken, son hafta Ankara’da karşılaştığı Polonya temsilcisi Projekt Warszawa’yı 3-1 yendi.
Başkent temsilcisi, aldığı bu galibiyet ile puanını 9’a yükseltip, üst tura yükselme adına önemli bir adım attı.
AXA Sigorta Efeler Voleybol Ligi’nde, lider Halkbank’ın ardından ikinci sırada bulunan Ziraat Bankkart, bu kulvarda istikrarlı çizgisini korurken, zirve takibini de amansız bir şekilde sürdürüyor.
Ziraat Bankkart, 18. hafta mücadelesinde konuk olduğu Sorgun Belediye’yi 3-1 ile geçip, puanını 46 yaptı. Kırmızı-beyazlılar, 19. hafta maçında, ligin iddialı takımlarından Arkas Spor ile başkentte karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!