Başkent bahara müzikle “Merhaba” diyecek

Güncelleme Tarihi:

Başkent bahara müzikle “Merhaba” diyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2011 00:00

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ni 28. kez Başkentlilerle buluşturmaya hazırlanıyor. 4 Nisan’da başlayacak olan festival 30 Nisan’a kadar devam edecek ve 14 farklı ülkeden toplam 482 sanatçıyı ağırlayacak.

HER yıl Nisan ayında Başkentlileri müzikle buluşturan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, bu yıl 4?30 Nisan tarihleri arasında 28. kez gerçekleştirilecek. 14 farklı ülkeden toplam 482 sanatçının yer alacağı festivalde, senfonik müzikten bandoya, çağdaş müzikten popüler klasiğe pek çok müzik türü, Başkentlilerle buluşacak.

Festival kapsamında, Şef Gürer Aykal yönetiminde Eskişehir Senfoni Orkestrası, Borusan Quartet, dünyanın en ünlü flüt sanatçılarından Emmanuel Pahud’ün solist olacağı Bilkent Senfoni Orkestrası, viyola sanatçısı Daisy Jobing & The Band, etno-caz topluluğu NY Gipsy All Stars’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim sahne alacak.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 28. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu, Resim Heykel Müzesi ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi salonlarında Başkentlilere müzik ziyafeti sunacak.

Ankara’nın kültür sanatın kaynağı olduğunu belirten Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Koordinatörü Elif Mülayim Başman, “Türkiye’nin kültür sanat hayatına baktığımız zaman, İstanbul’daki pazarın tamamen Ankara’da yetişen kişilerle döndüğünü görüyoruz.

İstanbul’da tüketiliyor

İnsanlar Ankara’da yetişiyor, İstanbul’da tüketiliyor” dedi. En önemli amaçlarının Başkent’e yaraşır bir festival düzenlemek olduğunu ifade eden Başman, festivalle ilgili olarak şunları söyledi:

“Fastival 28 yılda çok gelişti. Zamanla her şey yerine oturuyor, bilinirlik artıyor. Fakat festival olarak kat ettiğimiz yolu, destekçiler ve sponsorlar anlamında kat ettiğimizi söyleyemem. Türkiye’de sponsorluk kültürünün oturması çok zaman alacak bir iş. Festivalimiz, Avrupa Festivaller Birliği üyesi oldu, Dünya Gençlik Müzik Örgütü’yle bağlantılar kuruldu, projeler yapıldı. Fakat uluslararası platformda kendini kabul ettirdiği ve aktif olduğu halde sponsorluklar bazında geriye gitti.

Ankara’nın kültür yaşamına ciddi bir katkımız var. Festival vasıtasıyla kendi sanatçılarımızın uluslararası platformlarda tanınmasını sağlıyoruz. Bir çok eser dünya repertuarlarına festival sayesinde girdi. Festivale katılan genç isimler, sonraki yıllarda Türk izleyicisiyle yine buluştu. Senfoni orkestralarının solistleri olarak defalarca davet edildiler. Bu anlamda bir öncü olduğumuza inanıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!