Başkanlardan talep ve öneri

Güncelleme Tarihi:

Başkanlardan talep ve öneri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2021 00:10

ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerinin ‘kredi kartı ile SGK prim ödemelerinde fark alınmasın’ talebini kurum yetkililerine iletti. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Öğrencilere, diplomayı almadan her fırsatta üretimin içerisine dahil olmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç ve Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu ile bir araya geldi. Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle gerçekleşen ziyarette ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile ATO Yönetim Kurulu üyesi Halil İlik de yer aldı. SGK primleri erken ödemelerinde indirim sistemi uygulaması için SGK Başkanı Yılmaz’a teşekkür eden Baran, şunları söyledi:

‘FARK ALINMASIN’ TALEBİ

“Üyelerimiz SGK prim ödemelerini kredi kartı ile yaptıklarında fark alınmaması konusunda taleplerini bizlere iletti. Öte yandan, primlerini düzenli ödeyen üyelerimize SGK tarafından gönderilen teşekkür belgesi, üyelerimiz açısından teşvik edici ve sevindirici oldu” dedi. Baran, sosyal güvenlik sistemindeki dönüşüm ve dijitalleşmeyle SGK tarafından sunulan hizmetlerin kalitesinde artış yaşandığına dikkat çekti.

Başkanlardan talep ve öneri


ZİHİN DEĞERİ ARTTI

Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir de Gazi Üniversitesi’nin video konferans yöntemiyle düzenlediği Sanayi ve Verimlilik Günleri etkinliğinde konuştu. Ülkelerin gelişmesinde verimliliğin çok kıymetli bir faktör olduğuna değinen ve Türkiye’nin verimliliğin her alana taşıması gerektiğine işaret eden Özdebir, bu anlamda en çok odaklanılması gereken kesimin KOBİ’ler olduğunu vurguladı. Özdebir, makinelere kazandırılan fonksiyonlarla el becerisinin değerinin azaldığını, zihin becerisinin değerinin arttığını belirterek, şöyle devam etti:

REKABET ÇETİN OLACAK

“Endüstri 4.0 ile üretimin çoğalması buna karşılık dünyanın da belli bir doygunluğa ulaşması sebebiyle rekabet çok daha çetin olacak. Buna hepimiz hazır olmalıyız. Genç kardeşlerime kendilerini yeni teknolojiler, üretim teknikleri, yalın üretim ve Endüstri 4.0 gibi konularda donanımlı hale getirmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu. Özellikle mühendis adaylarının sanayi uygulamalarını birebir yaşayarak öğrenmesinin önemine değinen Özdebir, “Mühendislik adaylarına, öğrencilere, diplomayı almadan buldukları her fırsatta üretimin içerisine dahil olmalarını tavsiye ediyorum. Böylelikle kariyerlerinde daha istikrarlı ve başarılı olurlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!