Başkan Yaşar ailelere seslendi: 'Fırsat verin'

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yaşar ailelere seslendi: Fırsat verin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 15:19

Türk sporuna her yıl binlerce sporcu kazandıran Yenimahalle Belediyesi, 21 branşta 713 lisanslı sporcu ile ulusal ve uluslararası müsabakalarda başkenti gururla temsil ediyor. Belediyeye ait tesislerde spor yapan üyesi sayısı ise 20 bini geçti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz” dedi ve ailelere seslendi: “Çocuğunuzun içinde başarılı bir sporcu keşfedilmeyi bekliyor olabilir. Bunu ancak çocuğunuza fırsat vererek görebilirsiniz.”

Haberin Devamı

Ankara’da belediyeler, spora yönelik yatırımlarıyla bir yandan vatandaşlara spor yapma imkânı sunarken diğer yandan da yeni genç yeteneklerin keşfedilmesini sağlıyor. Yenimahalle Belediyesi de her yıl Türk sporuna binlerce sporcu kazandırıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi, Aydın Onur Spor Merkezi, Serhat Spor Merkezi ve Batıkent Semt Stadı’nda hem amatör spora hem de ilçe sakinlerine imkân sunan belediye, 21 branşta 713 lisanslı sporcu ile ulusal ve uluslararası müsabakalarda başkenti gururla temsil ediyor.

Başkan Yaşar ailelere seslendi: Fırsat verin


SPORDA ÜYE SAYISI 20 BİNİ GEÇTİ

Hentbol, voleybol, futbol, basketbol, badminton, yüzme, buz pateni, bilardo, taekwondo, jimnastik, masa tenisi, kick boks, atletizm, bale, bocce, boks, bowling, dart, karate, muaythai, wushu-kung-fu branşlarında lisanslı 654 sporcusu bulunan Yenimahalle Belediyesi’nin beş spor tesisinde spor yapan üye sayısı ise 20 bini geçti. Belediye ayrıca POMEM, PAEM, PMYO, PÖH, MSÜ VE ASTSUBAYLIK ve BESYO sınavlarına girecek olan gençlere de ücretsiz hazırlık kursu veriyor.

HAVUZLARDAN YILDA 250 BİN KİŞİ FAYDALANIYOR

Haberin Devamı

Ankara’nın en çok havuza sahip belediyesi’ unvanı da bulunan Yenimahalle Belediyesi, dört tam donanımlı havuz ve spor kompleksiyle ilçe sakinlerine dört mevsim yüzme keyfi yaşatıyor. Hacı Sabancı, Bülent Ecevit, Turgut Özakman ve Prof. Dr. Mehmet Haberal yüzme havuzlarında 59 lisanslı sporcu profesyonel olarak yüzme alanında belediyeyi temsil ediyor. Havuzlardan her yıl yaklaşık 250 bin kişi faydalanıyor. Olimpik yüzme havuzu ve spor tesislerinin 5’incisi olacak olan Ata Mahallesi’ndeki tesis de açılış için gün sayıyor.

Başkan Yaşar ailelere seslendi: Fırsat verin


ÖNCE EĞİTİM SONRA LİSANS

Yenimahalle Belediyesi Spor Akademisi de toplam bin öğrenciye eğitim veriyor. Geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için kurulan akademide 4-13 yaş aralığındaki çocuklar, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, taekwondo, kickbox, jimnastik, masa tenisi ve halk oyunları dallarında eğitim alıyor. Cumartesi ve pazar günleri Batıkent Semt Sahası’nda futbol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri’nde ise diğer branşlarda eğitim alan minik sporcular, eğitimleri bitince birer lisanslı sporcu olacak. Okulların tatil olması ile akademide eğitime ara veriliyor, yaz okulları başlıyor. Tatilini sporla öğrenerek geçirmek isteyen öğrenciler için eğitim verilecek yaz okulları ise üç ay sürecek.

Başkan Yaşar ailelere seslendi: Fırsat verin


SPORA TEŞVİK ETMEK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Haberin Devamı

Ailelere, ‘çocuklarını spora yönlendirme’ çağrısında bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:
“Temel belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarla beraber spora da önemli yatırımlar yapıyoruz. İlçemize kazandırdığımız spor tesisleri, çoğu büyükşehirlerde bile yok. Biz Yenimahalle’de sporla iç içe bir yaşam istiyoruz. Yenimahallelilerin spor yapmasını, gençlerin sporu sevmesini, ilçemizde milli sporcular yetişmesini istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara güzel bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Yeni nesli, hayata ne kadar iyi hazırlarsak geleceğe o kadar umutla bakabileceğimizi biliyoruz. Özellikle sporun çocuk gelişimdeki önemi tartışılamaz. Çocukları spora teşvik etmek için biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Buradan ailelere de sesleniyorum, çocuğunuzun içinde başarılı bir sporcu keşfedilmeyi bekliyor olabilir. Bunu ancak çocuğunuza fırsat vererek görebilirsiniz.”

Başkan Yaşar ailelere seslendi: Fırsat verin


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!