Başkan Polat, projelerin son durumunu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Polat, projelerin son durumunu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 12:08

Başkan Polat, projelerin son durumunu anlattı

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- ŞEREFLİKOÇHİSAR Belediye Başkanı Ferda Polat, ilçe için önemli olduğunu belirttiği projeler hakkında müjdeli haberler verdi. Başkan Polat, Şereflikoçhisar'ın hem kültürel, hem de ekonomik anlamda gelişmesi ve ilerlemesi noktasında lokomotif görevi görecek olan günü birlik tesis, tren yolu ve organize sanayi bölgesi projelerinin hayata geçmesinde sayılı günlerin kaldığını açıkladı.

TREN YOLU ŞEREFLİKOÇHİSAR'DAN GEÇECEK

Başkan Polat, tren yolu projesi için hattın nereden geçeceğinin belli olduğu müjdesini verdi. Güzergahın Kırşehir, Şereflikoçhisar ve Aksaray şeklinde olacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde zemin etüt çalışması için ihalenin yapılacağını ifade eden Polat, bu çalışmanın tamamlanmasının ardından rayların döşenme işlemi için ihale yapılacağını söyledi.

ŞEREFLİKOÇHİSAR YERLİ VE YABANCI TURİSTTİN UĞRAK YERİ OLACAK

Şereflikoçhisar'a yerli ve yabancı turisttin gelmesi ve ilçe merkezinde bulunan tarihi yerleri ziyaret etmeleri bu şekilde ilçeye sıcak para girmesinin amaçlandığı Tuz Gölü'nün kenarına yapılacak olan günü birlik tesisin temeli atılacak. Büyük bir titizlikle hazırlanan projenin tüm aşamalarının bittiğini ve ilgili tüm kurumların onayının alındığını söyleyen Ferda Polat, Ankara istikametinde 10. Km'ye yapılacak olan tesisin yolunun Mart ayı içerisinde açılacağını temelinin ise bu sene atılarak en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

OSB'NİN TÜZEL KİŞİLİĞİ ONAYLANDI

Şereflikoçhisar'ın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında ön koşulları oluşturacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçmesi ve yatırımcının gelmesi için çalıştıklarını dile getiren Başkan Polat, OSB'nin tüzel kişiliğinin onaylandığını açıkladı.

Önümüzdeki günlerde parsellerin ayrılması noktasında çalışmaların başlayacağını da söyleyen Polat, Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen alt yapı ve OSB'nin içerisinde bulunan 10 km'lik yolun yapımı sırasında fabrikalarında kurulması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!