Başbakan’ın harcırahına “teamül” perdesi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’ın harcırahına “teamül” perdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2010 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Suudi Arabistan Kralı Abdullah’a hediye götürüp götürmediğini ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı harcırahlarını “devlet teamülleri” perdesiyle saklı tuttu.

Devlet zirvesindeki yurtdışı harcırahları ve hediyeleri öğrenmek isteyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan’ın soru önergelerine Davutoğlu kısa bir yanıt gönderdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ağustos 2010’a kadar 68 yurtdışı seyahat yaptığını belirten Davutoğlu, Cumhurbaşkanı’nın yurtdışındaki tüm masraflarının hükümetçe karşılandığını, Gül ve aile üyelerine herhangi bir avans veya yevmiye verilmediğini bildirdi. Davutoğlu, “Dolayısıyla buna ilişkin bir ödenek de mevcut değildir” dedi.

Gül-Arınç umresi devletten mi?

Genç’in, “ABD ve Suudi Arabistan’a giden uçakların gidiş-dönüş giderleri ne kadardır? Abdullah Gül ile Bülent Arınç, umre de yapmışlardır. Devletin parasıyla umre yapmak etik midir? İslami kurallara uyar mı? Abdullah Gül Suudi Kralı’na hediye götürmüş ise değeri kaç liradır?” sorularını ise Davutoğlu, şöyle yanıtladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın yurtdışı seyahatleri, devlet başkanları, başbakanlar ve diğer devlet temsilcileriyle görüşmeleri ve yapmış oldukları toplantılar, ilgili mevzuatlar ve devlet teamülleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!