Başarıyla taçlanan kardeş dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Başarıyla taçlanan kardeş dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2021 22:54

Milli Takım, Rio 2016’dan sonra Tokyo 2020’de de şampiyonluğa ulaştı. Ay-yıldızlılar, finalde ABD’yi 9-2 yenerken, 9 golün hepsini atan Sevda Altınoluk, organizasyonu 46 golle tamamlayıp, oyunların en skorer ismi oldu.

Haberin Devamı

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda, Golbol Kadın Milli Takımı ile altın madalyaya uzanan Sevda-Sevtap Altınoluk kardeşler, adlarını tarihe yazdırdı.
Takım kaptanı Sevda Altınoluk, ilk altın madalyasını Rio 2016’da aldığını, Tokyo’da da altın madalya kazandığı için hem mutlu hem de gururlu olduğunu söyledi.
Rio’dan sonra Golbol Milli Takımı’nın yenilendiğini belirten 27 yaşındaki Sevda, daha önce müsabakaya çıkmamış genç isimlerden yeni bir takım kurulduğunu dile getirdi. Sıfırdan bir takımla oyunlarda madalya kazanmanın büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Sevda, takım olarak çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade etti.
Milli Takım, Rio 2016’dan sonra Tokyo 2020’de de şampiyonluğa ulaştı. Ay-yıldızlılar, grup müsabakasında kaybettiği ABD’yi finalde 9-2 yenerken, 9 golün hepsini atan Sevda Altınoluk, organizasyonu 46 golle tamamlayıp, oyunların en skorer ismi oldu.

ARTIK YETER DEDİĞİMİZ ZAMANLAR OLUYOR

Sevda, oyunlar başlamadan önce kardeşi Sevtap ile hayal kurduklarını anlatarak, “Beraber şampiyon olacağız ve ay-yıldızlı bayrağı beraber kaldıracağız, demiştik. En son final maçı bittikten sonra ‘Biz bunu başardık.’ dedik. Ailemiz ve sevdiklerimiz çok destek verdi. Hayallerimiz gerçekleşti. Sevinç gözyaşları döktük. Bu ‘Başardık’ gözyaşıydı” diye konuştu.
Sporcu olarak başarılı olmak adına çok şeyden vazgeçtiklerini belirten Sevda, şunları söyledi:
“Hayatımızdan, ailemizden ve sevdiklerimizden vazgeçiyoruz, okulumuzdan uzak kalıyoruz. Bence en büyük fedakarlık bunlar. Kamplardaki otellerde, antrenmanlarda ve evde yani 24 saat kardeşimle beraberiz. ‘Artık yeter’ dediğimiz zamanlar oluyor (gülüyor) Kamplarda ben kardeşime, evde de kardeşim bana bakıyor. Kardeşimin yanımda olması ekstra bir sorumluluk daha istiyor. Beraber kazanma hissiyatı bizde yüksek motivasyon sağladı. Bu inanç sayesinde kazandık.”

MAÇI KAYBETMEK BİZİ KENDİMİZE GETİRDİ

Oyunlarda, D Grubu’nun son maçında ABD’ye 4-3 yenilmelerinin takımı ateşlediğini ve kendine getirdiğini vurgulayan Sevda, şöyle konuştu:
“Kaybetmek bizi daha da hırslandırdı ve motivasyonumuzu yukarı taşıdı. Biz asla birbirimize inancımızı yitirmedik. ‘Biz daha iyiyiz’ dedik ve hatalarımızı gördük. Yenildiğimiz maçtan sonra ‘Finalde gelsinler biz o zaman onlara göstereceğiz’ dedim. Finalde de şunu istedik, o bayrak Rio 2016’da göndere çekildiği gibi Tokyo 2020’de de göndere çekilecek. O gün yenilgiyi unutup hemen diğer maçlara odakladık. Bizim tek amacımız, hatalarımızı yeniden yapmayıp şampiyon olmaktı. Bunu da başardık. Hem rövanşı aldık hem de kupayı kazandık.”

KAPTAN VE KRALİÇEM İLK AKLIMA GELENLER

Sevtap Altınoluk, golbol ile kendisini ablasının tanıştırdığını belirtip, şunları söyledi:
“Ablam ve antrenörümün desteğiyle milli takıma kadar yükseldim. Biz birbirimize söz vermiştik. O sözümüzü tuttuk. Maçın sonunda da mutluluktan birbirimize sarılıp ağladık. Ablamla aynı madalyayı almak, bayrağı göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı okutmak en büyük hayalimizdi. Ablamla sürekli beraber olmak bana artılar kazandırıyor. Onunla yan yana bulunmaktan mutluyum. Yeri geldi ablam bana yeri geldi ben anlama destek verdim. Düştüğüm anda elimden tutup kaldıran hem ailem hem de ablam oldu. En büyük destekçim ablam. Ablamın hiçbir zaman takımı bırakmamasını istiyorum. Hepimizin katkısı var ama ablam takımımızı kurtaran kişi diyebilirim. Sevda deyince ‘kaptan’ ve ‘kraliçem’ ilk aklıma gelen kelimeler. Onu çok seviyorum. Bizi bırakmaması temennimiz. Kamplar dışında da güzel vakit geçiriyoruz. Zaman zaman eğlenceli aktiviteler yaptıp, moralimizi hep yüksek tutmaya çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!