Bana bu ödülü neden verdiniz

Güncelleme Tarihi:

Bana bu ödülü neden verdiniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 01:06

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın bu yıl 26’ncısını verdiği “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”na layık görülen Ertuğrul Oğuz Fırat, tören gecesi “Yapıtları seslendirilmiş, eserleri sergilerde boy göstermiş bir sanatçı değilim. 91 yaşındaki bir besteciye neden böyle bir ödül verdiniz” diye sordu.

Haberin Devamı

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı’nın bu yıl 26’ncısını verdiği “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”na besteci ve ressam Ertuğrul Oğuz Fırat layık görüldü. Fırat’a ödülü, düzenlenen törenle verildi. MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törene 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Vakıf Başkanı Mehmet Başman ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Okyay’ın konuşmasının ardından, Ertuğrul Oğuz Fırat’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Fırat, sinevizyon gösteriminin ardından onur ödülünü Vakıf Başkanı Başman’dan aldı.

ESERLERİMİ BİLMİYORLAR SİTEMİ

Konuşmasında hem vakfa, hem de CSO’ya yüklenen Fırat, “91 yaşına gelmiş, artık eskiden ilgilendiğim tüm sanat dallarıyla ilgilenecek gücüm kalmamış, gözüm görmez, kulaklarım duymaz durumdayken bana ödül vermenizin nedenini çok merak ettim. Çünkü yapıtları seslendirilmiş, eserleri sergilerde boy göstermiş bir sanatçı değilim. Öyle sanıyorum ki vakfın yönetim kurulunun sayın üyelerinin yüzde 80’i benim yapıtlarımı ne dinlemiş, ne resimlerimi görmüş ne de kitaplarımı okumuştur. Öyleyken kurum bana bu madalyayı verdi” sözleriyle sitem ederken, vakıf başkanı Mehmet Başman’a da “Bana neden bu ödülü verdiniz” diye sordu. Ertuğrul Oğuz Fırat, Atatürk için bestelediği eserin de, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilmediğini belirterek, “CSO’nun taşlaşmış bir program anlayışı olduğunu kabul etmekten başka çare kalmadı bana” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!