Balıklar zan altında

Güncelleme Tarihi:

Balıklar zan altında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 00:00

Kızılay balıkçı esnafı, ‘Balık kanser yapıyor’ açıklamalarına, ‘Balıkları zan altında bırakmasınlar’ diyerek tepki gösterdi. Esnaf, “Hergün yeni bir fast food şubesi açılıyor. Asıl kanser tehlikesi onlarda” dedi.

Haberin Devamı

Kızılay Sakarya Meydanı’ndaki balıkçı esnafı, son dönemlerde çıkan, ‘Balık kanser yapıyor’ açıklamalarına tepki gösterdi.
‘Denizlerdeki kirlilik balıklara da geçti, bu yüzden balıklar da kanser riski taşıyor’ şeklindeki açıklamaların kendilerini olumsuz etkilediğini kaydeden balıkçı esnafı Yakup Daşçı, “Balıkları zan altında bırakmasınlar. Hergün yeni bir fast food şubesi açılıyor. Asıl kanser tehlikesi onlarda” dedi.

ASIL TEHLİKE HAZIR GIDADA

Denize atılan her türlü yabancı maddenin, doğayı ve suyu kirleteceğini bildiklerini belirten Daşçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Vatandaş elinde yediği içtiği yiyeceklerin atıklarını denize atarsa bunun olumsuz bir sonucu olacaktır. Ancak alınan birkaç veriye dayanarak, ‘Balık kanser yapıyor’ açıklaması yapmak vicdansızlıktır. Asıl tehlike balıkta değil hazır gıdada. Ben bir doktorun ‘Gidin hamburger yiyin’ dediğini duymadım.”

Haberin Devamı

TÜKETİCİNİN KAFASI KARIŞTIRILIYOR

Ankara Manavlar Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası Başkanı Hakan Adışanlı, balıkta kanser riski olabileceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Böyle sansasyonel açıklamalar yapılarak sektör zora sokulmak istenmektedir. Ege Üniversitesi ve TÜBİTAK’ta da yapılan analizlerde, onlarda da böyle bir sonuç çıkmıyor. Bazı özel laboratuvarlar iş hacmini arttırmak için dönem dönem bu tür açıklamalar yaparak tüketicilerin kafaları karıştırarak, sansasyon yaratmak istiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!