Balıkçıya destek için başkanlardan ızgara

Güncelleme Tarihi:

Balıkçıya destek için başkanlardan ızgara
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 00:00

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Manav ve Balıkçılar Odası Başkanı Mehmet Çelik, balıkçılara destek vermek amacıyla Kızılay’da balık ızgara yaparak, vatandaşa dağıttılar.

Balık tüketiminin önemine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Sakarya Caddesi’nde 6 ayrı yere kurulan ızgaralarda yaklaşık 3 ton çipura ve levrek pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı.

Vatandaşların yaklaşık 1 saat önceden kuyruğa girdiği etkinliğe katılan Aygün, Eryılmaz ve Çelik, vatandaşlara kendi elleriyle pişirdikleri balıkları ikram ettiler.

Basın açıklamalarının da ızgara başında yapıldığı etkinlikte, Ankara Manav ve Balıkçılar Odası Başkanı Mehmet Çelik, beslenmede balığın önemine dikkati çekti. Avrupa’da yılda kişi başına ortalama 20-30 kilo balık tüketilirken Ankara’da bu rakamın 2-3 kilo olduğunu ifade eden Çelik, insan sağlığı için en önemli besin maddesi olan balığın haftada en az 3 kez tüketilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, balık fiyatlarının yüksek olmadığına işaret ederek, balık fiyatlarının et fiyatlarının 3’te 1’i olduğunu ifade etti.

ATO Başkanı Sinan Aygün ise Türk insanının balığa uzak olduğunu belirterek, balığın ete oranla daha besleyici olduğunu söyledi. Aygün, balıkçılara destek vermek ve Ankaralılara balık yedirmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!