Güncelleme Tarihi:
Sakarya Caddesi’nde bulunan balık tezgahları, denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte taze deniz mahsulleri ile doldu. Sezon boyunca bol ve ucuz balık beklediklerini belirten balıkçı esnafı, sezonu palamutla açtıklarını söyledi. Tezgahlara ilk ulaşan ürünlerin fiyatının bir miktar yüksek olabileceğini kaydeden Ercan Özcan, “Av yasağının bitmesiyle sezonu açtık. Bereketli ve bol balıklı bir sezon olması temennisindeyiz. Palamutun tanesini 12 TL’den satışa sunduk. İlk etapta vatandaşa pahalı gelebilir. Ama ilerleyen günlerde balığın bollaşmasıyla fiyatlar düşecektir” dedi.
AYNI GECE ANKARA’YA GELİYOR
Deniz olmamasına rağmen balığın en taze yendiği ilin Ankara olduğunu söyleyen balıkçı Mehmet Duman, “Sezonu bugün açmamıza rağmen tezgahlara ilgi yoğun. Ankaralı ağzının tadını biliyor. Karadeniz ve Marmara’dan tutulan balık o gece Ankara’ya getirildiği için tazelik konusunda Başkentlilerin içi rahat olsun. Alabalık 12, mezgit 20, somon 17, levrek ve çipurayı 26 TL’den satıyoruz” diye konuştu.
Manavlar, Balıkçılar, Akvaryumcular Odası Başkanı Atilla Süslü, balıkçılıkta bereketli bir yıl beklediklerini ifade ederek, “Hamsi, palamut ve istavrit bol bol çıkacak. Hamsi tezgahlarda ilk etapta 10 liradan satılır, daha sonra ucuzlar. Geçen sene palamudun tanesi 2-3 liradan satılmıştı, bu sene de beklentimiz o yönde” dedi. Norveç’ten ithal edilen somonun, Türkiye’de üretilen çipuradan daha ucuz olduğuna işaret eden Süslü, “Somon halde kilosu 17-18 liraya, çupra 19-20 liraya satılıyor” ifadesini kullandı