Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2009 20:19
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde yapılan yeni düzenlemenin, yoğurda yapılabilecek bazı hilelerin önlenebilmesi açısından önemli olduğunu bildirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 16 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘’Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’’ ile ilgili bazı basın yayın organlarında çeşitli
haber ve yorumlar yapıldığı belirtildi.Koyun, inek, keçi, manda sütü veya bunların karışımlarından üretilen yoğurdun, hayvanın türü ve ırkı, beslenme şekli, sağım periyotu ve yapım şekli gibi birçok faktöre bağlı olarak farklı yoğunluk ve lezzetlerde olabildiği ifade edilen açıklamada, gelişen sanayi, hızlı kentleşme ve toplumda demografik yapının değişmesi gibi nedenlerle yoğurt üretiminde ev tipi üretimden sanayi tipi üretime ciddi bir yönelme olduğu belirtildi.